Αρχική Σελίδα / Επικαιρότητα / Νέστος / ΝΕΣΤΟΣ: COVID – BULLΥING!
ΝΕΣΤΟΣ: COVID – BULLΥING!

ΝΕΣΤΟΣ: COVID – BULLΥING!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Όπως κάθε μεταδοτική ασθένεια, έτσι και η προσβολή από τον κορωνοϊό δεν θα μπορούσε να μην στιγματίσει κοινωνικά τους φορείς της. Βέβαια για τον συγκεκριμένο ιό υπήρξε απόλυτη διασαφήνιση από τους επιστήμονες πως όσοι κολλήσουν και αναρρώσουν, όχι μόνο δεν μπορούν να τον μεταδώσουν, αλλά αντίθετα έχουν ανοσία για σημαντικό χρονικό διάστημα.

Μικροαστικό Bullying

Στον Δήμο Νέστου, λοιπόν, δεν ήταν λίγες οι φορές που η ονοματολογία για τα υποτιθέμενα θετικά κρούσματα έδιναν κι έπαιρναν σε κάθε μορφής συζητήσεων. Κι αυτό, χωρίς να συνειδητοποιεί κανείς πως υπάρχουν αρνητικές συνέπειες στην καθημερινότητα του ασθενούς και της οικογένειάς του. Και μόνο το γεγονός πως κάποιος μπορεί να αλλάξει δρόμο για να μην έρθει σε επαφή μαζί τους, αποτελεί την χειρότερη μορφή κοινωνικού αποκλεισμού. Και για όσους δεν αντιλαμβάνονται την αρνητική δύναμη του «αθώου» κουτσομπολιού, παραθέτουμε παρακάτω μέρος της ανάρτησης της κόρης ενός 78χρονου (του υποτιθέμενου πρώτου θετικού κρούσματος στον Δήμο Νέστου) στα social media… Με την ελπίδα πως στο επόμενο κύμα της πανδημίας θα γίνουμε λίγο σοφότεροι!

Η ανάρτηση

«Λοιπόν, ο 78χρονος μπαμπάς μας νίκησε τον κορωνοϊό με απλή αντιβίωση, σε 6 μέρες και γύρισε σπίτι! Έφυγε από ‘δω με πυρετό και συμπτώματα ουρολοίμωξης και με ένα θετικό και ένα αρνητικό τεστ από το νοσοκομείο Καβάλας. Πήγε στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου οι γιατροί θεώρησαν ότι ήταν περιστατικό που μπορούσε να είναι στο σπίτι του. Μετά από 5 αρνητικά τεστ (με το ζόρι δε γίνεται) επέστρεψε υγιέστατος όπως και έφυγε! Περιττό να πω ότι φοβόταν αυτός για εμάς και εμείς για αυτόν! Γιατί τον αγαπάμε και τον χρειαζόμαστε και γιατί μας αγαπάει και μας χρειάζεται. Προφανώς έγινε κάποιο λάθος αλλά δε θα το παραδεχθεί κανείς γιατρός και κανένα νοσοκομείο γιατί κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει!! Και επειδή το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι, ο ανώτατος λειτουργός του νοσοκομείου που εμπιστεύθηκε τα προσωπικά δεδομένα του ασθενούς σε γνωστό του και έτσι το όνομα μας μαθεύτηκε σε κάθε χωριό του δήμου Νέστου, θα μπορούσε να δημοσιοποιήσει το λάθος τους με την ίδια ευκολία! Δυστυχώς, όμως, η βλακεία των ανθρώπων είναι ανίκητη και εγω αρνούμαι να πολεμήσω!»