Αρχική Σελίδα / Επικαιρότητα / Νέστος / ΔΗΜΟΣ ΝΕΣΤΟΥ: Αποφασίσθηκαν 30 προσλήψεις «2μηνιτών» γιατί… έτσι προβλέπεται!
ΔΗΜΟΣ ΝΕΣΤΟΥ: Αποφασίσθηκαν 30 προσλήψεις «2μηνιτών» γιατί… έτσι προβλέπεται!

ΔΗΜΟΣ ΝΕΣΤΟΥ: Αποφασίσθηκαν 30 προσλήψεις «2μηνιτών» γιατί… έτσι προβλέπεται!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

«Ελάχιστο» χρονικά αλλά με ενδιαφέρον περιεχόμενο

Αναγνώστηκε η επιστολή του Θ. Μουμτζή ο οποίος ζητάει την αποκατάσταση του… ονόματός του εκτός από εκείνη του Σχολείου Γραβούνας!

Δεν διήρκησε περισσότερο από… 16 λεπτά και το κλίμα ήταν μάλλον συναινετικό, ενώ για ακόμη μια φορά το ενδιαφέρον της συζήτησης εστιάστηκε σε θέμα που δεν περιλαμβάνονταν την ημερήσια διάταξη.

Ο λόγος για την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέστου, το οποίο συγκλίθηκε για να ληφθούν αποφάσεις μόνον σε δύο συγκεκριμένα θέματα: Α) την τροποποίηση του προϋπολογισμού και Β) την έγκριση πρόσληψης προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου δίμηνης διάρκειας.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΜΟΥΜΤΖΗ

Όπως είχε αναφερθεί και σε ανάλογο ρεπορτάζ της «ΦτΝ» της περασμένης εβδομάδας, η τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου άφησε μία «εκκρεμότητα» της ανάγνωσης δηλαδή επιστολής γνωστού συντοπίτη μας προς το Δημοτικό Συμβούλιο Νέστου, αναφορικά με το πρόβλημα στα κτιριακά του Δημοτικού Σχολείου Γραβούνας.

Παρών στην συζήτηση και ο ίδιος ο ενδιαφερόμενος συμπολίτης κος Θεόδωρος Μουμτζής από την Πέρνη, ο οποίος ωστόσο δεν έλαβε τον λόγο.

Ο πρόεδρος κος Καραγεωργίου όμως, όπως είχε δεσμευθεί, ανέγνωσε την επιστολή του κου Μουμτζή χωρίς κανένα σχολιασμό, με προτροπή του Δημάρχου και απλά συνέχισε την διαδικασία.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΚΟΥ ΜΟΥΜΤΖΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΕΣΤΟΥ

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου,

Αξιότιμα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου,

Στο Δελτίο Τύπου, στις 18-24/4/2016, του Δημάρχου Νέστου, αναφέρεται ότι του έγινε μήνυση από εμένα και ότι παραπληροφορώ τους δημότες του Δήμου.

ΔΗΛΩΝΩ ότι ουδέποτε κατέθεσα μήνυση κατά του Δημάρχου, κυρίου Τσομπανόπουλου. Αυτό που έκανα ήταν μια εξώδικη διαμαρτυρία, έπειτα από τη δήλωση του ιδίου στην εφημερίδα [Φωνή του Νέστου στις 30/9/2015], η οποία έλεγε πως τα σχολικά κτήρια Πέρνης και Γραβούνας είναι στατικά επικίνδυνα.

Επίσης, ουδέποτε δήλωσα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στον έντυπο τύπο ότι τα σχολεία είναι επικίνδυνα.

Τέλος, θέλω να δηλώσω πως ότι ενέργειες έχω κάνει, προέρχονται από την αγωνία μου ως γονέα για την ασφάλεια των παιδιών μου, από τη στιγμή μάλιστα που κανένας πολιτικός μηχανικός δεν έχει υπογράψει μέχρι σήμερα πως το παλαιό τμήμα του σχολικού κτηρίου, που αυτή τη στιγμή βρίσκονται μέσα παιδιά αλλά και εκπαιδευτικοί, είναι ασφαλές.

Επίσης, στο Δημοτικό Συμβούλιο Νέστου στις 20/4/2014, ο κύριος Δήμαρχος δήλωσε ότι έχω κάνει καταγγελία στη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, κάτι που είναι εντελώς ψευδές και ανυπόστατο. Προς ενημέρωση σας, επισυνάπτω την εξώδικη δήλωση στην οποία δεν αναφέρεται πουθενά η Σχολική Επιτροπή.

Παρακαλώ, όπως ο Δήμαρχος ανακαλέσει την δήλωση του περί μηνύσεως και παραπληροφόρησης.

Τέλος, επιθυμώ, η παρούσα επιστολή να κοινοποιηθεί σε όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, στην Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης , στους Πρόεδρους των Τοπικών Κοινοτήτων Γραβούνας, Πέρνης, Ζαρκαδιάς και Γέροντα, στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Γραβούνας όπως επίσης και στον Διευθυντή αυτού.

Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ

Σύντομη η συζήτηση που ακολούθησε με το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης να εγκρίνεται χωρίς καμία συζήτηση, ενώ το δεύτερο «κράτησε» περισσότερο το ενδιαφέρον του σώματος.

Πιο αναλυτικά, ο Δήμαρχος ανέφερε ότι το προσωπικό που θα προσληφθεί χρειάζεται άμεσα ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι παλαιότερα ίσχυε ένα διαφορετικό καθεστώς με χρήση προσωπικού από τους κοινωνικούς συνεταιρισμούς.

Αργότερα όμως υποχρεώθηκαν οι εργαζόμενοι να λειτουργήσουν με «μπλοκάκι» παροχής υπηρεσιών και να εκλαμβάνονται ως επιτηδευματίες, γεγονός που «απώθησε» τους ενδιαφερόμενους από την στιγμή που κανείς δεν θα επιθυμούσε να εργαστεί για λίγες ημέρες ή μήνες πληρώνοντας σχεδόν όλες τις αποδοχές του στις φορολογικές υποχρεώσεις που απορρέουν απ’ το «μπλοκάκι».

ΤΡΙΑΝΤΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

Σε ότι αφορά τις δίμηνες προσλήψεις περί ων ο λόγος, πρόκειται για 24 καθαριστές και 6 οδηγούς οχημάτων, ενώ η προκήρυξη για τους εργάτες καθαριότητας αναμένεται να εκδοθεί Τετάρτη 18/5.

Παίρνοντας τον λόγο ο κος Αμπεριάδης υπενθύμισε ότι πέρσι τέτοιο καιρό είχαν γίνει προσλήψεις 8μηνων, κάτι που ήταν πιο συμφέρον χρονικά. Στο σημείο αυτό παρενέβη ο προϊστάμενος της οικονομικής υπηρεσίας κος Λεοντής, λέγοντας ότι είναι καθαρά θέμα γραφειοκρατίας, αφού για να προσλάβει ο Δήμος εργάτες με 8μηνες συμβάσεις απαιτείται περισσότερος χρόνος για την έγκριση από τους αρμόδιους φορείς και γι’ αυτό πιο άμεση και αποτελεσματική λύση ώστε να προλάβει ο Δήμος και την καλοκαιρινή περίοδο είναι οι προσλήψεις με δίμηνες συμβάσεις.

Στην κατακλείδα του ο κος Αμπεριάδης είπε πως θα ήταν πιο σωστό και έντιμο οι προσλήψεις γενικότερα να γίνονται με κοινωνικά κριτήρια και απ’ όλες τις παρατάξεις για να είναι όλα «καθαρά».

Ο κος Μιχαηλίδης στην συνέχεια ανέφερε πως η χρονική διάρκεια (δύο μήνες) είναι εξαιρετικά μικρή αφού τα δίμηνα θα τελειώσουν στη μέση του καλοκαιριού, οπότε πρότεινε να προσληφθούν διπλάσιος αριθμός εργατών ώστε να χρησιμοποιηθούν αντίστοιχα ανά δύο μήνες και μέχρι το τέλος του καλοκαιριού χωρίς κάποιο κενό.

Απαντώντας στον κο Μιχαηλίδη ο Δήμαρχος ανέφερε ότι οι συγκεκριμένοι όροι έχουν μπει από το ελεγκτικό συνέδριο και έτσι οι Δήμοι δεν μπορούν να κάνουν κάτι περισσότερο ή λιγότερο.

Τέλος, αναφέρθηκε ότι θα προχωρήσει και η πρόσληψη των ναυαγοσωστών για τις παραλίες του Δήμου Νέστου.