Αρχική Σελίδα / Επικαιρότητα / ΝΙΚΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ: Γύρισε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι;
ΝΙΚΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ: Γύρισε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι;

ΝΙΚΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ: Γύρισε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι;

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Με χθεσινή του ανακοίνωση ο επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης Συνεργασία, κ. Νίκος Ξανθόπουλος, αφήνει αιχμές για τα αποτελέσματα της συνεδρίασης της ΔΙΑΜΑΘ που πραγματοποιήθηκε στις 05 Μαρτίου στην Κομοτηνή. Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση παρακάτω:

“Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας της 30-03-2020 μεταξύ άλλων θεμάτων της Η.Δ. του, συζήτησε και την πρόταση της διοίκησης του Δήμου Καβάλας που εισήγαγε με το υπ’ αριθμόν 12 τακτικό θέμα και αφορούσε την κάλυψη εξόδων του Δημάρχου Καβάλας κυρίου Μουριάδη, για την μετάβαση του στην Κομοτηνή όπου θα συνεδρίαζε η ΔΙΑΜΑΘ.

Λαμβάνοντας τον λόγο ζήτησα από τον κύριο Μουριάδη να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο, σχετικά με τα θέματα που συζητήθηκαν και ιδιαίτερα για τις αποφάσεις που πάρθηκαν.

Έσπευσα μάλιστα να διευκρινίσω ότι το ερώτημα αυτό το έθετα στον απόηχο της εμφάνισης του Διευθύνοντα Συμβούλου της ΔΙΑΜΑΘ στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας, όπου μόνο απαντήσεις πειστικές δεν έδωσε τόσον ο ίδιος, όσο και ο Δήμαρχος για την αναγκαιότητα των αυξήσεων που επέβαλαν στους δημότες της Καβάλας μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος.

Αντί λοιπόν απαντήσεως ο κύριος Μουριάδης, μου επιτέθηκε φραστικά με τρόπο σκαιότατο επικαλούμενος πάντα –αμάν- αυτήν του την παιδεία, λες και είχα καμία πρόθεση να την θίξω αποφεύγοντας τελικά να ενημερώσει  το δημοτικό συμβούλιο

Σε συνέχεια όλων αυτών που προηγήθηκαν απόδειξη ότι όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά, ήρθαν και οι δηλώσεις του Δημάρχου Νέστου σχετικά με αυτήν κατ’ αυτήν την συνεδρίαση της ΔΙΑΜΑΘ και για την ύπαρξη ή όχι απαρτίας, λαμβάνοντας μάλιστα αποφάσεις δεσμευτικές για τους δημότες μας, για τις οποίες ο κύριος Μουριάδης απέφυγε ως ο διάολος το λιβάνι, να μας ενημερώσει στο δημοτικό συμβούλιο της 30-03-2020.

Ερωτάτε ο κύριος Δήμαρχος Καβάλας:

  1. Υπήρξε ή όχι, απαρτία στην συνεδρίαση της ΔΙΑΜΑΘ της 05-03-2020;
  2. Λήφθηκαν αποφάσεις δεσμευτικές για τους δημότες Καβάλας και αν ναι ποιές;
  3. Προτίθεται να θέση θέμα επαναϋπολογισμού του κόστους λειτουργίας της ΔΙΑΜΑΘ και κατ’ επέκτασιν ανάκλησης της απόφασής  που αφορούσε τις αυξήσεις δημοτικών τελών και των ανταποδοτικών;
  4. Θα επιμείνει στην μυστική διπλωματία στο μέλλον;”

Για την δημοτική παράταξη Συνεργασία

Ο επικεφαλής

Ξανθόπουλος Νικόλαος