Αρχική Σελίδα / Για τον Άνδρα / Auto - Moto / ΝΟΡΒΗΓΙΑ: Ηλεκτρικά 4 στα 10 αυτοκίνητα!
ΝΟΡΒΗΓΙΑ: Ηλεκτρικά 4 στα 10 αυτοκίνητα!

ΝΟΡΒΗΓΙΑ: Ηλεκτρικά 4 στα 10 αυτοκίνητα!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Χαρακτηρίζεται ως η χώρα πρότυπο σε παγκόσμιο επίπεδο, με την ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται να προέρχεται μέσω υδροηλεκτρικών και αιολικών σταθμών. Διαθέτει εκπληκτικές υποδομές και εξαιρετικό οδικό δίκτυο.

Πρωτοπόρος στα ηλεκτρικά

Η Νορβηγία όμως διαθέτει ακόμη μία φιλική προς το περιβάλλον πρωτιά παγκοσμίως. Έχει τον μεγαλύτερο αριθμό ηλεκτρικών αυτοκινήτων ανά κάτοικο στον κόσμο. Πέρυσι, το μερίδιο αγοράς έφθασε στο εκπληκτικό 42,2%. Αυτό σημαίνει ότι ένας στους τέσσερις οδηγούς αγόρασε καινούργιο επιβατικό όχημα τεχνολογίας EV. Η Tesla είναι η πιο δημοφιλής μάρκα, με 18.798 πωλήσεις και το Model 3 το best seller μοντέλο.

Εθνικό πλάνο

Η κυβέρνηση της Νορβηγίας προσφέρει μία σειρά από κίνητρα και παροχές στους κατόχους ηλεκτροκίνητων οχημάτων, όπως γενναιόδωρες φορολογικές ελαφρύνσεις, δωρεάν στάθμευση στο κέντρο των πόλεων, ελεύθερη κυκλοφορία στις λεωφορειολωρίδες και ελεύθερη διέλευση στα διόδια. Στόχος της σκανδιναβικής χώρας είναι μέχρι το 2025, όλα τα καινούργια αυτοκίνητα που πωλούνται να είναι είτε αμιγώς ηλεκτροκίνητα, είτε plug-in hybrid, είτε υδρογονοκίνητα.