Αρχική Σελίδα / Για τον Άνδρα / Auto - Moto / ΟΔΗΓΗΣΗ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΗΡΕΙΑ ΑΛΚΟΟΛ: Παράξενες ποινές ανά τον κόσμο!
ΟΔΗΓΗΣΗ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΗΡΕΙΑ ΑΛΚΟΟΛ: Παράξενες ποινές ανά τον κόσμο!

ΟΔΗΓΗΣΗ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΗΡΕΙΑ ΑΛΚΟΟΛ: Παράξενες ποινές ανά τον κόσμο!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Η ατάκα «ποτό και τιμόνι, σκοτώνει», σίγουρα είναι γνωστή σε όλο τον πλανήτη, πόσο μάλλον στη χώρα μας που σύμφωνα με τελευταίες μετρήσεις της Eurostat, βρισκόμαστε στις πρώτες θέσεις θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων που προκλήθηκαν από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, με μέσο όρο τα 9 ανά 100.000 κατοίκους. Υπενθυμίζεται, πως τα επιτρεπόμενο όρια στην Ελλάδα είναι τα 0,5 gr ανά λίτρο αίματος (σε περίπτωση αιμοληψίας) και 0,25 gr ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα στα μηχανάκια αλκοτέστ, με τα πρόστιμα να ξεκινούν από αφαίρεση της άδειας έως και φυλάκιση.

Τι συμβαίνει όμως στον υπόλοιπο κόσμο;

Νορβηγία: Σε περίπτωση που ένας Νορβηγός ξεπεράσει τα επιτρεπόμενο όρια αλκοτέστ, τότε αναγκάζεται σε σκληρή εργασία εντός φυλακών για τρείς εβδομάδες, ενώ χάνει και την άδεια οδήγησης για έναν χρόνο. Αν το ξανακάνει, χάνει την άδειά του για πάντα.

Τουρκία: Ευφάνταστοι οι Τούρκοι, καθώς τιμωρούν τους μεθυσμένους οδηγούς σε… πεζοπορία. Τους οδηγούν με το περιπολικό 20 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο που τους σταμάτησαν για αλκοτέστ και τους αφήνουν να γυρίσουν στα σπίτια τους με τα πόδια.

Μαλαισία: Εδώ ισχύει το «Ους ο Θεός συνέζευξεν, άνθρωπος μη χωριζέτω», αφού σε περίπτωση που ο οδηγός είναι παντρεμένος, οδηγείται στη φυλακή για 3 έως 9 μήνες ανάλογα με τα ποσοστά αλκοόλ, αλλά θα έχει τουλάχιστον και παρέα το έτερόν του ήμισυ, αφού θα φυλακιστεί και αυτό.

Σαουδική Αραβία: Είναι γνωστό πως στην συγκεκριμένη χώρα το αλκοόλ απαγορεύεται, άρα είναι και πιο απίθανο να οδηγείς μεθυσμένος. Ωστόσο, σε περίπτωση που αυτό συμβεί, οι ποινές έχουν ποικιλία, από μακροχρόνια φυλάκιση, σπάσιμο πέτρας με σφυρί, ακόμα και δημόσιο μαστίγωμα.

Αυστραλία: Σε περίπτωση που οδηγείς μεθυσμένος στη χώρα των καγκουρό, τότε… γίνεσαι διάσημος! Εφημερίδες αφιερώνουν τις σελίδες τους σε ειδικές στήλες με τον τίτλο «Μεθυσμένοι», όπου δημοσιεύονται φωτογραφίες και ονόματα όσων έχουν πέσει στο συγκεκριμένο παράπτωμα.

Σουηδία: Ίσως η λέξη που ταιριάζει στη συγκεκριμένη χώρα είναι η λέξη «Αξιοκρατία», αφού τα ποσά των προστίμων αποφασίζονται από τις αρμόδιες αρχές, σύμφωνα με τις καταθέσεις του κάθε μεθυσμένου οδηγού. Όσο λιγότερα έχεις, τόσο λιγότερα θα πληρώσεις και το αντίθετο.