Αρχική Σελίδα / Για τη Γυναίκα / Παιδί - Εκπαίδευση / ΟΙ ΠΑΡΑΜΥΘΑΔΕΣ… εν δράσει!
ΟΙ ΠΑΡΑΜΥΘΑΔΕΣ… εν δράσει!

ΟΙ ΠΑΡΑΜΥΘΑΔΕΣ… εν δράσει!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Για ακόμη μία χρονιά ο πολύ ιδιαίτερος και αγαπητός Σύλλογος των «Παραμυθάδων» θα κάνει αισθητή την παρουσία του στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις της περιοχής μας, προσφέροντας απλόχερα τη μαγεία της λαϊκής σοφίας και παράδοσης, σε μικρούς και μεγάλους.

Γνωριμία

Όταν το φθινόπωρο του 2011 δημιουργήθηκε δειλά δειλά ο Σύλλογος «Οι Παραμυθάδες», τα μέλη του προσπάθησαν να θυμηθούν αλλά και να θυμίσουν στους άλλους,  την δύναμη που κρύβουν μέσα τους τα παραμύθια και ιδιαίτερα αυτά της λαϊκής παράδοσης. Ξεκίνησαν λοιπόν να τα αναζητούν και να τα αφηγούνται, σε μικρούς και μεγάλους, προτείνοντας έτσι, έναν εναλλακτικό, για τη σημερινή εποχή, τρόπο ψυχαγωγίας, δηλαδή…τον κλασικό. Αυτόν με τον οποίο μεγαλώσανε γενιές και γενιές και αρκετοί από εμάς. Το παραμύθι!

Θεώρησαν αναγκαίο, να αναζητήσουν ιστορικά στοιχεία των παραμυθιών, (πότε «γεννήθηκαν», γιατί, ποιοι λέγανε παραμύθια και πως θα έπρεπε να λέγονται) για να διασφαλίσουν την όμορφη εξέλιξη της ψυχολογίας του παιδιού. Στη συνέχεια, με γνώμονα πάντα την ψυχαγωγία του παιδιού, πρόσθεσαν στις ενέργειες της ομάδας το παιχνίδι και δη το λαϊκό. Παιχνίδια που παίζονταν, στις γειτονιές, τις αλάνες, τις αυλές των σπιτιών ή και των σχολείων και με έναν διασκεδαστικό τρόπο βοηθούσαν την ανάπτυξη του ομαδικού πνεύματος, της αυτοπεποίθησης, των αρχηγικών ικανοτήτων των παιδιών, κάτι που λειτουργεί ως αντίποδας με την απομόνωση που βιώνουν σήμερα τα παιδιά μέσα από τα ηλεκτρονικά παιχνίδια ή και την κακή χρήση του διαδικτύου.

Αν δεν είχατε την τύχη να τους παρακολουθήσετε από κοντά έως τώρα, μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα των εορταστικών τους εκδηλώσεων και να το προγραμματίσετε. Αξίζει πραγματικά!

Αυτές τις γιορτές τους «Παραμυθάδες» θα συναντήσουμε:

 

08 Δεκεμβρίου

12:00 – Αίθουσα Ι.Ν. Υψώσεως Τιμίου Σταυρού

17:00  – 11ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας

Αφήγηση παραμυθιών από τη λαϊκή μας παράδοση.

13 Δεκεμβρίου

18:00 – Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας

Συμμετοχή στο χριστουγεννιάτικο Sleepover των «Ονειροκουβαλητών» για παιδιά 9-12 ετών.

15 Δεκεμβρίου

17:00 – Ξενοδοχείο Le Chalet Ξάνθη

Συμμετοχή στην φιλανθρωπική εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Νεολαί(ρ)α, όπου κάθε παιδί θα έρθει φέρνοντας ένα βιβλίο.

17 & 18 Δεκεμβρίου

Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας

Αφηγήσεις παραμυθιών με θέμα τους καλικάντζαρους και εργαστήριο κατασκευής δισδιάστατης κούκλας.

19 Δεκεμβρίου

Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας

«Τα Χριστούγεννα αλλιώς». Εκδήλωση για ενήλικες με ανάγνωση χριστουγεννιάτικων διηγημάτων με συνοδεία μουσικών οργάνων.

27 Δεκεμβρίου

18:00 Δημοτική Βιβλιοθήκη Ελευθ/λης

Αφήγηση Παραμυθιών

28 & 29 Δεκεμβρίου

Καλογερικό Θάσου

Συμμετοχή στην εκδήλωση «Καρκατζέλια στο Καλογερικό» με αφηγήσεις παραμυθιών με θέμα τους καλικάντζαρους και εργαστήριο κατασκευής δισδιάστατης κούκλας.