Αρχική Σελίδα / Για τον Άνδρα / Αθλητικά / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΡΙΟ: 2 κρούσματα ντόπινγκ στην Ελληνική αποστολή!
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΡΙΟ: 2 κρούσματα ντόπινγκ στην Ελληνική αποστολή!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΡΙΟ: 2 κρούσματα ντόπινγκ στην Ελληνική αποστολή!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Αυτή θα ήταν η δεύτερη Ολυμπιακή συμμετοχή της, όμως αναχώρησε για την Ελλάδα, μέσω Ρώμης. Της ζητήθηκε να αποχωρήσει από το Ολυμπιακό Χωριό και φυσικά, δε συμμετείχε στην τελετή έναρξης.

Θετική σε έλεγχο ντόπινγκ βρέθηκε Ελληνίδα αθλήτρια της κολύμβησης που βρίσκεται στη Βραζιλία για να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και μάλιστα διεκδικούσε και με αξιώσεις μία καλή εμφάνιση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Επίσης θετικό προέκυψε και ένα μέλος της παραολυμπιακής ομάδας, το οποίο όμως βρίσκεται ακόμα στην Ελλάδα, καθώς οι Παραολυμπιακοί Αγώνες ξεκινούν Σεπτέμβριο.

Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε στους Έλληνες αθλητές πριν αναχωρήσει η Ολυμπιακή Αποστολή στο Ρίο.

«To αρχηγείο της Ελληνικής Ολυμπιακής ομάδας στο Ρίο, ανακοινώνει την ύπαρξη θετικού πρώτου δείγματος σε μέλος της αποστολής, κατά τη διάρκεια ελέγχου ντόπινγκ που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Ιουλίου στην Αθήνα.
Η ΕΟΕ είχε ζητήσει τον έλεγχο όλων των Ελλήνων αθλητών που παίρνουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Το συγκεκριμένο μέλος έχει αποχωρήσει από το Ολυμπιακό Χωριό».
Το δεύτερο θετικό δείγμα, αφορά μέλος της ελληνικής Παραολυμπιακής ομάδας, το οποίο όμως βρίσκεται ακόμα στην Ελλάδα, καθώς οι Παραολυμπιακοί Αγώνες αρχίζουν στις 7 Σεπτεμβρίου. Και αν και το δεύτερο δείγμα του είναι θετικό δεν θα ταξιδέψει καν για την Βραζιλία.
Ντοπέ και ο Κύπριος Αντώνης Mαρτασίδης
Η Κύπρος ανακοίνωσε ότι ο αρσιβαρίστας Αντώνη Μαρτασίδης βρέθηκε «θετικός» σε έλεγχο εκτός αγώνων και τον απέσυρε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.
Ο έλεγχος αυτός έγινε από την ίδια την κυπριακή ομοσπονδία του αθλήματος την περασμένη εβδομάδα και οι ιθύνοντες στη Μεγαλόνησο αποφάσισαν να μην περιμένουν το δεύτερο δείγμα και να αποκλείσουν αυτόματα τον Μαρτασίδη από τη Βραζιλία.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση: «Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΚΟΕ) ανακοινώνει ότι έλαβε σήμερα ενημέρωση από την κυπριακή αρχή αντι-Ννόπινγκ (CyADA) ότι το αποτέλεσμα ελέγχου ντόπινγκ στον οποίο υποβλήθηκε ο αθλητής της άρσης βαρών, Αντώνης Μαρτασίδης, στις 25 Ιουλίου 2016, εκτός αγώνα, στην Αθήνα, έδωσε αντικανονικό αναλυτικό αποτέλεσμα, αφού στο δείγμα ούρων του εν λόγω αθλητή βρέθηκε ουσία που περιλαμβάνεται στον κατάλογο απαγορευμένων ουσιών και μεθόδων.
Η ΚΟΕ είναι σε συνεχή επαφή με την κυπριακή αρχή αντι-ντόπινγκ για το θέμα και έχουν κινηθεί όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την άμεση ανάκληση της διαπίστευσης του αθλητή από τους Ολυμπιακούς Αγώνες Ρίο 2016 και την επιστροφή του στην Κύπρο».

Πάντως προκαλείται ένα ερώτημα. Οι έλεγχοι θα είναι το ίδιο εξονυχιστικοί σε όλες τις αθλητικές αποστολές;

Η Ευαγγελία Ψάρρα, η μεγαλύτερη σε ηλικία αθλήτρια της ελληνικής αποστολής, ήταν αυτή που άνοιξε το χορό των ελληνικών συμμετοχών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο χωρίς όμως επιτυχία. 

Η Ελληνίδα τοξότρια με επίδοση 596 κατέλαβε την 55η θέση ανάμεσα σε 64 αθλήτριες στα προκριματικά και δεν θα συνεχίσει στην επόμενη φάση των «32».
Η 42χρονη αθλήτρια μετείχε για 5η φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες, εξασφάλισε τελευταία στιγμή την πρόκριση της για το Ρίο, λαμβάνοντας κάρτα ελευθέρας συμμετοχής, η οποία προέκυψε από την ακύρωση συμμετοχής της Ακτής Ελεφαντοστού.
Στη μάχη ρίχνονται συνολικά 15 Ελληνες αθλητές σε κολύμβηση, ενόργανη γυμναστική, κωπηλασία, πόλο και ποδηλασία.

Πηγή: pronews.gr