Αρχική Σελίδα / Επικαιρότητα / Ελλάδα / Ανοίγουν τα ΟΠΑΠ την Δευτέρα 11 Μαΐου – Πώς θα λειτουργήσουν
Ανοίγουν τα ΟΠΑΠ την Δευτέρα 11 Μαΐου – Πώς θα λειτουργήσουν

Ανοίγουν τα ΟΠΑΠ την Δευτέρα 11 Μαΐου – Πώς θα λειτουργήσουν

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Ο Νίκος Παπαθανάσης ανέφερε πως πρόκειται να λειτουργήσουν τα καταστήματα του ΟΠΑΠαπό την Δευτέρα 11 Μαΐου. Τα καταστήματα του ΟΠΑΠ πρόκειται να επαναλειτουργήσουν, από την Δευτέρα 11 Μαΐου, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υφυπουργού Ανάπτυξης Νίκου Παπαθανάση. Πιο συγκεκριμένα, για τα καταστήματα τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων, ως προς τον κανόνα των επιτρεπόμενων ατόμων εντός του κυρίως χώρου των καταστημάτων ισχύουν οι ίδιοι όροι με το λιανικό εμπόριο. Μάλιστα, επιτρέπεται η λειτουργία τους, μόνο χωρίς καθήμενους πελάτες. Επίσης, υφίσταται ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας προστασίας από το προσωπικό και τους πελάτες.

Τα μέτρα

Όλοι οι οικονομικοί φορείς επαναλειτουργούν με συγκεκριμένους κανόνες λειτουργίας που έχουν ως εξής: Για τις επιχειρήσεις Λιανικού εμπορίου ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων (εργαζόμενοι και πελάτες ) εντός του κυρίως χώρου υπολογίζεται ως εξής: Για τα καταστήματα επιφάνειας κυρίως χώρου

  • Έως 20τμ: 4 άτομα
  • Από 20-100 τμ: 4 άτομα + 1 άτομο ανά 10τμ
  • Άνω των 100τμ: 12 άτομα + 1 άτομο ανά 15τμ

Ακόμη, σε περίπτωση που το εμβαδόν του καταστήματος υπερβαίνει τα 300τμ και αναπτύσσεται σε περισσότερα του ενός επιπέδου ισχύει και το κριτήριο επιπέδων, δηλαδή επιτρέπεται εως 1 άτομο ανά 10τμ ανά όροφο.

Ωράριο

Η ώρα έναρξης λειτουργίας των καταστημάτων ορίζεται η 10πμ εξαιρουμένων των καταστημάτων πώλησης χρωμάτων και λοιπών βιομηχανικών ειδών που επιτρέπεται η λειτουργία τους από τις 7:00 πμ. Ισχύει η υποχρεωτική απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ ατόμων και υφίσταται ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας προστασίας από το προσωπικό και τους πελάτες. Παράλληλα, συνιστάται η μη χρήση ανελκυστήρων. Σε περίπτωση ανάγκης χρήσης, το επιτρεπόμενο όριο πληρότητας είναι το 40%. Αν υπάρχουν κυλιόμενες κλίμακες, επιτρέπεται η χρήση του ανελκυστήρα μόνο σε Άτομα με αναπηρία, ηλικιωμένους και για την τροφοδοσία του καταστήματος.

ΠΗΓΗ: www.ieidiseis.gr