Αρχική Σελίδα / Επικαιρότητα / Παγγαίο / ΔΗΜΟΣ ΠΑΓΓΑΙΟΥ: Από την απόλυτη ομορφιά… στην απόλυτη ηλιθιότητα!
ΔΗΜΟΣ ΠΑΓΓΑΙΟΥ: Από την απόλυτη ομορφιά… στην απόλυτη ηλιθιότητα!

ΔΗΜΟΣ ΠΑΓΓΑΙΟΥ: Από την απόλυτη ομορφιά… στην απόλυτη ηλιθιότητα!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Από την απόλυτη ομορφιά…

Η Κινηματογραφική Ομάδα του Γυμνασίου Ποδοχωρίου κατέθεσε τη συμμετοχή της στον 10ο διεθνή μαθητικό διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους, με την ταινία «Από Πέτρα και Θάλασσα». Πρόκειται για μία ιστορική περιήγηση στην πόλη της Καβάλας, σε κείμενα του Διαμαντή Αξιώτη και ιστορικό υλικό από το αρχείο του Κωνσταντίνου Παπακοσμά.

«Βλέπω τα μάτια της υγρά, από τη διαφυγή αερίων αμμωνίας της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων, από την παλιά δόξα της πόλης ή από το σημερινό αδιάφορο πρόσωπό της;» Με αυτά τα λόγια κλείνει η ταινία των παιδιών, δίνοντας κι ένα στίγμα για την σημερινή της εικόνα της Καβάλας.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά αλλά και σε όσους συνεργάστηκαν μαζί τους για να βγει αυτό το άρτιο αποτέλεσμα. Πραγματικά αξίζει να παρακολουθήσετε το βίντεο στο YouTube, πληκτρολογώντας «Από πέτρα και θάλασσα»!

…στην απόλυτη ηλιθιότητα!

Όπως ενημερωθήκαμε από ανάρτηση στο Facebook του ερευνητή, ιστοριοδίφη και δικηγόρου Θόδωρου Λυμπεράκη κάποιος με προφανώς πολύ χαμηλό IQ κατέστρεψε με αιχμηρό αντικείμενο κάποιες από τις βραχογραφίες που υπάρχουν κοντά στο μοναστήρι της Υπαπαντής. Οι βραχογραφίες, παγκοσμίως γνωστές, «έζησαν» για ίσως και πάνω από 3.000 χρόνια, μέχρι να συναντηθούν με την ανθρώπινη βλακεία στο μεγαλείο της!

Κρίμα!