Αρχική Σελίδα / Επικαιρότητα / “Paggaio Trail Run” 2015 στον δήμο Παγγαίου!
“Paggaio Trail Run” 2015 στον δήμο Παγγαίου!

“Paggaio Trail Run” 2015 στον δήμο Παγγαίου!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Πραγματοποιήθηκε για πέμπτη συνεχή χρονιά την Κυριακή 10 Μαΐου 2015, ο αγώνας «Paggaio Trail Run» 2015 , που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του αθλητή Ηρακλή Ματζούρη του Συλλόγου Χιονοδρομίας — Ορειβασίας Καβάλας και την υποστήριξη του δήμου Παγγαίου και της περιφέρειας ΑΜ-Θ. Η διοργάνωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, καθώς η συμμετοχή των αθλητών ξεπέρασε κάθε προηγούμενο (περί τους 300), ενώ το επίπεδο ήταν υψηλότατο, με τη συμμετοχή αθλητών από όλη την Ελλάδα.
Ο αγώνας είχε εκκίνηση και τερματισμό την Τοπική Κοινότητα Αυλής, που βρίσκεται στους πρόποδες του Παγγαίου, στα 150 μέτρα υψόμετρο. Η διαδρομή αποτελεί ορεινό δρόμο 27 περίπου χιλιομέτρων από τα οποία τα 21 χιλ. είναι σε μονοπάτια και τα 6 χιλ. σε δασικούς δρόμους με λίγα μέτρα άσφαλτο. Προϋποθέτει σημαντικές απαιτήσεις αντοχής και εμπειρία στην κίνηση σε ορεινό πεδίο και σε ορισμένα σημεία απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς τα μονοπάτια είναι ορειβατικά και κινούνται σε απότομες πλαγιές.

paggaio trail 6.jpg
Ο αθλητής που έκοψε πρώτος το νήμα ήταν ο Πλάτωνας Αρώνης από τη Θεσσαλονίκη, στην κατηγορία των αντρών 30-39 ετών έπειτα από 2 ώρες 40 λεπτά και 54 δευτερόλεπτα, παρουσία πλήθος κόσμου, αλλά και τοπικών φορέων. Μεταξύ άλλων, τον τερματισμό του αγώνα παρακολούθησαν ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κώστας Γάκης, η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης δήμου Παγγαίου, Όλγα Αμπατζιά, ο αντιδήμαρχος, Γιώργος Θωμάς, ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ, Χρήστος Μποσμπότης, ο δημοτικός Σύμβουλος, Πέτρος Καλένης και το μέλος της Κοινωφελούς Επιχείρησης, Μαρία Παπανδρέου.