Αρχική Σελίδα / Για τη Γυναίκα / Ζαχαροπλαστική / ΤΑ 6 ΜΥΣΤΙΚΑ: Για το πιο κρεμώδες σπιτικό παγωτό!
ΤΑ 6 ΜΥΣΤΙΚΑ: Για το πιο κρεμώδες σπιτικό παγωτό!

ΤΑ 6 ΜΥΣΤΙΚΑ: Για το πιο κρεμώδες σπιτικό παγωτό!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Προσπάθησατε να φτιάξετε σπιτικό παγωτό αλλά το αποτέλεσμα δε σας ενθουσίασε;

Υπάρχουν άραγε μυστικά για να φτιάξετε σπιτικό παγωτό υγιεινό, γευστικό αλλά μαλακό και κρεμώδες σαν αυτό του εμπορίου; Σας δίνουμε μερικές συμβουλές.

Τι γάλα χρησιμοποιήσατε;
Αν χρησιμοποίησες γάλα χαμηλό σε λιπαρά, το παγωτό σου δεν πρόκειται να αποκτήσει την κρεμώδη υφή αλλά θα σχηματίσει κρυστάλλους. Ο κανόνας είναι πως όσο πιο λιπαρό είναι το γάλα που θα χρησιμοποιήσεις, τόσο περισσότερες οι πιθανότητες επιτυχίας. Το φρέσκο πλήρες γάλα ή ακόμη και η κρέμα γάλακτος είναι άριστες επιλογές. Δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις μείγμα κρέμας γάλακτος και φρέσκου γάλακτος, στην αναλογία που επιθυμείς και καλή επιτυχία. Να θυμάσαι μόνο πως, όσο μεγαλύτερη είναι η ποσότητα της κρέμας που θα χρησιμοποιήσεις τόσο πιο κρεμώδες αλλά και παχυντικό θα είναι το παγωτό σου.

Μήπως ξεχάσατε τη… ζάχαρη;
Παγωτό δίχως ζάχαρη γίνεται αλλά όχι με τη γνωστή υφή του. Αν θέλετε αποτέλεσμα αντίστοιχο με αυτό του εμπορίου μην προσπαθήσετε να αντικαταστήσετε τη ζάχαρη με γλυκαντικά γιατί απλά θα έλθετε αντιμέτωπες με ένα «βατερλό»!

Μη φοβάστε τα αυγά.
Οι περισσότερες συνταγές σπιτικού παγωτού συγκαταλέγουν και τα αυγά στα απαραίτητα υλικά κι όχι τυχαία. Τα αυγά βελτιώνουν την υφή του παγωτού κάνοντάς το πιο μαλακό και βελούδινο. Αν λοιπόν εκτελέσατε κάποια συνταγή παραλείποντας το συστατικό αυτό, μην απορήσετε αν το παγωτάκι σας βγει κάπως σκληρό.

Η Ζελατίνη κάνει θαύματα!
Βοηθά το μείγμα να παγώσει χωρίς να κάνει κρυσταλλάκια αλλά να μείνει αφράτο και μαλακό ώστε να μπορέσετε να το σερβίρετε, βγάζοντας μικρές κουπ δίχως μεγάλη δυσκολία.

Ρίξτε λίγο Λικεράκι.
Λίγες κουταλίτσες λικέρ θα δώσουν γεύση στο σπιτικό παγωτό και θα αποτρέψει την δημιουργία κρυστάλλων. Προσοχή μόνο μην το παρακάνετε: 1 με 2 κουταλιές της σούπας είναι αρκετές για κάθε λίτρο παγωτού.

Μην ξεχνάτε το ανακάτεμα.
Μην ξεχνάτε να ανακατέψετε 2-3 φορές (π.χ. μετά από 1 με 1,5 ώρα) το παγωτό, από τη στιγμή που θα το βάλετε στην κατάψυξη, για να αφρατέψει.

Από την έντυπη έκδοση του Free Press Magazine “Εντυπάκι”. Δείτε όλο το τεύχος 20 πατώντας εδώ