Αρχική Σελίδα / Υγεία / ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΛΑΤΥΠΟΔΙΑ: Τι πρέπει να γνωρίζετε!
ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΛΑΤΥΠΟΔΙΑ: Τι πρέπει να γνωρίζετε!

ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΛΑΤΥΠΟΔΙΑ: Τι πρέπει να γνωρίζετε!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Η παιδική πλατυποδία (pes planus) αποτελεί ουσιαστικά την επίπεδη ή πολύ μικρή καμάρα στο πέλμα, που γίνεται αντιληπτή όταν τα παιδιά στέκονται ή περπατούν. Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής, το παιδικό πόδι με πλατυποδία είναι σύνηθες στα βρέφη και στις μικρότερες ηλικίες έως και έξι ετών (44% των παιδιών μεταξύ των ηλικιών 3 έως 6 ετών παρουσιάζουν πλατυποδία). Το ύψος της ποδικής καμάρας στα παιδιά αυξάνεται μέχρι και την ηλικία των 9 ετών. 1 με 2 στα 10 παιδιά, όμως, θα συνεχίσει να παρουσιάζει πλατυποδία και ως ενήλικας. Το πρόβλημα πρέπει να σας απασχολήσει ιδιαίτερα, όταν και μετά το πέρασμα της ηλικίας των 9 ετών, η πλατυποδία παραμένει ή, αντίθετα, εμφανίζεται ξαφνικά στο παιδί σας.

Τα συμπτώματα

Στην πλειοψηφία της, η πλατυποδία είναι ανώδυνη, γίνεται όμως αισθητή, μετά από πολύωρη άθληση, περπάτημα, τρέξιμο ή έντονη δραστηριότητα, πράγμα που κάνει τη μετακίνηση του βάρους του σώματος στα πόδια πιο αντιληπτή. Ο πόνος μπορεί να είναι διάχυτος σε όλο το πόδι, στο πέλμα ή τον αστράγαλο.

Είναι γνωστό ότι τα παιδιά με πλατυποδία ως ενήλικες, έχουν έως και 50% περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν προβλήματα στη μέση, κι αυτό συμβαίνει γιατί δουλεύουν υπερβολικά άλλες μυϊκές ομάδες, προκειμένου να εξισορροπηθεί το πρόβλημα.

LYNCO ORTHOTICS

Η στήριξη του παιδικού βηματισμού, προστατεύει τη σπονδυλική στήλη, διατηρώντας την ορθή στάση του σώματος και βοηθώντας να μειωθεί η κόπωση. Η ειδική σειρά των LYNCO ORTHOTICS της AETREX για παιδιά, γεμίζει το παπούτσι με τον πιο ασφαλή τρόπο, «μαθαίνοντας» στο πέλμα, με την επαναλαμβανόμενη χρήση του, ποια είναι η σωστή του θέση. Έτσι, το παπούτσι μετατρέπεται στο πιο φιλικό περιβάλλον για το πόδι, απαλλάσσοντας τους ζωηρούς πρωταγωνιστές της ζωής σας από πόνο, τραυματισμούς και ανατομικά προβλήματα!

Μην επιτρέψετε στην πλατυποδία να γίνει ένα παγιωμένο, ανατομικό πρόβλημα στα πόδια των παιδιών σας! Ελάτε για μία ΔΩΡΕΑΝ πελματογράφηση και επιλέξτε τα LYNCO ORTHOTICS!

Από την έντυπη έκδοση του Free Press Magazine “Εντυπάκι”. Δείτε το τεύχος ΠΑΙΔΙ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 2019 πατώντας εδώ