Αρχική Σελίδα / Πρόσωπα / Συνεντεύξεις / ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Τηλεφωνική παρέμβαση στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ για τις επαφές στις ΗΠΑ!
ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Τηλεφωνική παρέμβαση στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ για τις επαφές στις ΗΠΑ!

ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Τηλεφωνική παρέμβαση στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ για τις επαφές στις ΗΠΑ!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Τηλεφωνική παρέμβαση ΥΕΘΑ Νίκου Παναγιωτόπουλου στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ για τις επαφές στις ΗΠΑ

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος παραχώρησε τηλεφωνική συνέντευξη, σήμερα το πρωί, στους Δημήτρη Οικονόμου και Μαρία Αναστασοπούλου, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, για τις επαφές στις ΗΠΑ, με σημαίνοντα μέλη των δύο νομοθετικών σωμάτων του Κογκρέσου και της Γερουσίας και την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών Nancy Pelosi.

Ο Υπουργός επεσήμανε ότι έγιναν δύο πολύ ουσιαστικές συναντήσεις, ιδίως όσον αφορά στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας στην οποία συμμετέχουν πολύ «βαριά χαρτιά» της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής.

Για τις πρωτοβουλίες που αναμένεται να αναλάβουν οι ΗΠΑ προκειμένου να μειωθεί η ένταση μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας τόνισε ότι «δεν είναι απαραίτητο ο Πρόεδρος Τραμπ να σηκώσει το τηλέφωνο και να μιλήσει με τον Ερντογάν, υπάρχουν πάρα πολλά κανάλια επικοινωνίας τα οποία μπορούν να ενεργοποιηθούν».

Απαντώντας σε ερώτηση για τις «κόκκινες γραμμές» που έθεσε η ελληνική πλευρά κατά τις συζητήσεις που είχε με αξιωματούχους των ΗΠΑ όσον αφορά την τουρκική προκλητικότητα, ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε ότι «διαμηνύσαμε με τρόπο σαφή και κατηγορηματικό ότι υπάρχουν όρια. Αν συνεχιστεί η αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων από την τουρκική πλευρά τότε θα φτάσουμε μέχρι και τη δυναμική απάντηση».

Αναφορικά με την αγορά των αεροσκαφών F-35 επεσήμανε ότι σύντομα θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση μεταξύ της ελληνικής και της αμερικανικής πλευράς για την αγορά μιας μοίρας αεροσκαφών και τόνισε ότι με τον εκσυγχρονισμό των F-16, την υποστήριξη των Mirage και την έναρξη της  διαδικασίας απόκτησης των F-35 «πραγματικά θα μπορούμε πλέον να μιλάμε ακόμα και για όρους ανάκτησης υπεροχής έναντι της Τουρκίας».