Αρχική Σελίδα / Πρόσωπα / Συνεντεύξεις / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ: Επιστολή στον ΥπΑΑΤ σχετικά με πρόβλημα στους παραγωγούς σπαραγγιών!
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ: Επιστολή στον ΥπΑΑΤ σχετικά με πρόβλημα στους παραγωγούς σπαραγγιών!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ: Επιστολή στον ΥπΑΑΤ σχετικά με πρόβλημα στους παραγωγούς σπαραγγιών!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης απέστειλε σήμερα επιστολή στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μαυρούδη (Μάκη) Βορίδη ζητώντας την αρωγή του Υπουργείου στο παρακάτω ζήτημα που απασχολεί τους παραγωγούς σπαραγγιών της Π.Ε. Καβάλας.

Πιο συγκεκριμένα, με την σεζόν της συγκομιδής σπαραγγιού να έχει αρχίσει, παρουσιάζεται πρόβλημα κατά τη διαδικασία της συσκευασίας τους λόγω της πανδημίας του SARS-COV-2. Οι εργαζόμενοι στα συσκευαστήρια αδυνατούν να παρουσιαστούν καθημερινά, με αποτέλεσμα η εργατική δύναμη να έχει μειωθεί στους 100 από τους συνολικά 200 εργαζόμενους.  Αυτό συμβαίνει ως αποτέλεσμα των των καθ’ όλα αποδεκτών κυβερνητικών μέτρων πρόληψης κατά της πανδημίας, είτε λόγω του ότι δεν έχουν όλοι ΙΧ-αυτοκίνητα είτε λόγω του ότι εργάζονται σε πολύ κοντινή απόστασημεταξύ τους.

Άμεση συνέπεια των ανωτέρω, είναι το προϊόν να μένει στους χώρους των συσκευαστηρίων και πολλές φορές να σαπίζει προτού συσκευασθεί. Επίσης, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη το ότι δεν υπάρχει, παρά ελάχιστο, αγοραστικό ενδιαφέρον από τις Ευρωπαϊκές χώρες, κυρίως τη Γερμανία, καθώς και το ότι τις δύο προηγούμενες χρονιές οι παραγωγοί επλήγησαν από πλημμύρες τη πρώτη, και από χαλαζόπτωση τη δεύτερη.  Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι οι αγρότες αυτοί να έχουν περιέλθει σε πολύ άσχημη οικονομική κατάσταση, καθώς μετά βίας καλύπτουν τα έξοδα τους.

Ο Βουλευτής ζήτησε από τον Υπουργό να δοθούν αποζημιώσεις για τις προηγούμενες χρονιές καθώς και να ληφθούν υπ’όψιν τα σημερινά τραγικά δεδομένα. Να σημειωθεί, τέλος, σύσσωμη η κοινωνία της Π.Ε. Καβάλας αποδέχεται τα κυβερνητικά μέτρα πρόληψης της εξάπλωσης της πανδημίας. Παράλληλα, όμως, πρέπει να γίνειπροσπάθεια στήριξης των παραγωγικών ομάδων που πλήττονται εν μέσω αυτής της δύσκολης κατάστασης.

Ο Γιάννης Πασχαλίδης θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό των ανθρώπων της αγροτικής παραγωγής, οι οποίοι αποτελούν στυλοβάτες της εγχώριας πρωτογενούς παραγωγής και έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα τα τελευταία χρόνια.