Αρχική Σελίδα / Πρόσωπα / Συνεντεύξεις / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ: Συνάντηση με Αναπληρωτή ΥπΑΑΤ & Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής!
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ: Συνάντηση με Αναπληρωτή ΥπΑΑΤ & Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ: Συνάντηση με Αναπληρωτή ΥπΑΑΤ & Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Συνάντηση με Αναπληρωτή ΥπΑΑΤ

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης συναντήθηκε σήμερα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστα Σκρέκα.

Ο Βουλευτής επισκέφθηκε τον Αναπληρωτή Υπουργό, προκειμένου να τον ενημερώσει για την κατάσταση που επικρατεί στη Π.Ε. Καβάλας και να συζητήσουν θέματα που εμπίπτουν στην αρμοδιότητά του. Μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής αναφέρθηκε και στις εγγειοβελτιωτικές υποδομές της Π.Ε. Καβάλας, οι οποίες πρέπει να βελτιωθούν.

Ο Γιάννης Πασχαλίδης σημειώνει: «Ο κ. Σκρέκας άκουσε με προσοχή τα όσα του εξέθεσα και είμαι βέβαιος πως θα υπάρξουν ενέργειες σύντομα. Η προσπάθειά μου συνεχίζεται…»

Συνάντηση με Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής για θέματα του Λιμενικού Σώματος στη Π.Ε. Καβάλας

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης συναντήθηκε με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, με τον οποίο και είχε μια ευρεία συζήτηση για τα θέματα του Λιμενικού Σώματος στη Π.Ε. Καβάλας.

Μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής υπογράμμισε στον Υπουργό την ανάγκη να παραμείνει η Β’ ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ. στην Καβάλα. Ο Βουλευτής τόνισε πως το λιμάνι της Καβάλας αποτελεί το μέσο της ζώνης αρμοδιότητας της Περιφέρειας, διευκολύνοντας έτσι την εποπτεία και τη μετάβαση του Περιφερειάρχη όπου χρειαστεί, καθώς και το ότι η Β’ ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ. από τη θέση της αυτή διασφαλίζει την ομαλή διεξαγωγή πλήθους δραστηριοτήτων στη περιοχή.

Επίσης, ο Βουλευτής αναφέρθηκε και στην ανάγκη περαιτέρω στελέχωσης των υπηρεσιών του Λιμενικού Σώματος, κάτι που αποτελεί πάγιο αίτημα κατά τη συνεχή επικοινωνία του Βουλευτή με τους τοπικούς φορείς. Έτσι, και προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των λιμενικών υπηρεσιών της Π.Ε. Καβάλας, ο Βουλευτής κάλεσε τον Υπουργό να εξετάσει την εφαρμογή των παρακάτω ενεργειών:

αναβάθμιση του Α΄ Λιμενικού Τμήματος Θάσου σε Λιμεναρχείο
αναβάθμιση του Λιμενικού Φυλακίου Ελευθερών σε Λιμενικό Τμήμα
αύξηση οργανικών θέσεων στο Κεντρικό Λιμένα Καβάλας και το Β’ Λιμενικό Τμήμα Κεραμωτής
εκσυγχρονισμό χερσαίων και πλωτών μέσων

Ο Υπουργός άκουσε με κατανόηση τα ανωτέρω ζητήματα και ανταποκρίθηκε θετικά στο να βρεθούν λύσεις προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του Λιμενικού Σώματος στη Π.Ε. Καβάλας.

Ο Γιάννης Πασχαλίδης σημειώνει: «Ο Υπουργός γνωρίζει πολύ καλά ζητήματα που έχουν προκύψει. Το απέδειξε και με την αποφασιστικότητα του όσον αφορά την αποκατάσταση της ακτοπλοϊκής γράμμης Καβάλας – Πρίνου, για την οποία είχε δεσμευθεί σε προηγούμενη συνάντηση μας. Τον ευχαριστώ θερμά γι’ αυτό! Η επικοινωνία μας συνεχίζεται».