Αρχική Σελίδα / Επικαιρότητα / Καβάλα / ΠΕ ΚΑΒΑΛΑΣ: Σύσκεψη για πυροπροστασία!
ΠΕ ΚΑΒΑΛΑΣ: Σύσκεψη για πυροπροστασία!

ΠΕ ΚΑΒΑΛΑΣ: Σύσκεψη για πυροπροστασία!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Ύστερα από πρωτοβουλία του Προέδρου του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) και Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, κ. Θεόδωρου Μαρκόπουλου πραγματοποιήθηκε στις 15 Ιουλίου 2019 σύσκεψη φορέων της Π.Ε. Καβάλας, για θέματα αντιπυρικής προστασίας.

Στη συνεδρίαση προήδρευσε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας και Πρόεδρος του ΣΟΠΠ, κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος και συμμετείχαν η Δήμαρχος Καβάλας κ. Δήμητρα Τσανάκα, ο Δήμαρχος Θάσου κ. Κώστας Χατζηεμμανουήλ, ο Αντιδήμαρχος Παγγαίου κ. Κων/νος Τσάκαλος,  ο Αντιδήμαρχος του Δ. Καβάλας κ. Αναστάσιος Τσουρουκίδης, ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα Πολιτικής Προστασίας του Δ. Καβάλας κ. Θ. Τζατζάρης, ο Προϊστάμενος του τμήματος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Καβάλας κ. Στ. Κιβράκης, ο Διοικητής της ΠΕΠΥΔ ΑΜΘ κ. Μάριος Αποστολίδης, οι Διοικητές των Π.Υ. Καβάλας, Ελευθερούπολης και Νέστου, ο εκπρόσωπος της Δνσης Αστυνομίας Καβάλας κ. Κων/νος Σιμούδης, η εκπρόσωπος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας, κα. Χρυσάνθη Ξακοπούλου, ο Προϊστάμενος  της Δνσης Δασών Καβάλας κ. Ιωάννης Καπετανγιάννης, ο Δασάρχης  Θάσου κ. Χαράλαμπος Μαρουγκλιάνης, ο εκπρόσωπος του Δασαρχείου Καβάλας κ. Νικόλαος Κόντος, ο εκπρόσωπος της Δ.Τ.Ε. ΠΕ Καβάλας κ. Ιωάννης Νεστορίδης και οι υπεύθυνοι των γραφείων Πολιτικής Προστασίας των Δήμων Καβάλας, Θάσου και Παγγαίου. Ως παρατηρητές παραβρέθηκαν οι νεοεκλεγέντες Δήμαρχοι Καβάλας, κ. Θεόδωρος Μουριάδης και Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης.

Στη σύσκεψη ο Πρόεδρος του ΣΟΠΠ και Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος, αφού ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες για την παρουσία τους, έδωσε τον λόγο στους εκπροσώπους  των εμπλεκόμενων φορέων, οι οποίοι αφού ευχαρίστησαν με τη σειρά τους για την πρόσκληση, στη συνέχεια δήλωσαν την ετοιμότητά τους και ανέπτυξαν τα θέματα που τους απασχολούν επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον τους σε δράσεις πυροπροστασίας. Δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στο πρόβλημα της βατότητας του δασικού οδικού δικτύου, της αποψίλωσης των περιαστικών δασών και της παρόδιας βλάστησης, της αντιμετώπισης του προβλήματος της ανεξέλεγκτης απόθεσης απορριμμάτων, της καύσης καλαμιών στην περιοχή του αεροδρομίου «Μέγας Αλέξανδρος» καθώς επίσης και στο πρόβλημα της απομάκρυνσης των ξερών πεύκων στα δάση του Δήμου Θάσου αλλά και του Δήμου Καβάλας. Συζητήθηκαν ζητήματα για «ευπαθή» σε κίνδυνο πυρκαγιών σημεία των ΠΕ Καβάλας και Θάσου, όπως και θέματα ετοιμότητας μηχανημάτων και χειριστών.

Τέλος αναδείχθηκαν οι ενέργειες και εργασίες που απομένει να γίνουν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, προκειμένου, μεσούσης της αντιπυρικής περιόδου, να εξασφαλιστεί η μέγιστη ετοιμότητα.