Αρχική Σελίδα / Για τη Γυναίκα / Παιδί - Εκπαίδευση / ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΒΑΛΑ: Μοιράζονται στα σχολεία και ξεκινούν μαθήματα!
ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΒΑΛΑ: Μοιράζονται στα σχολεία και ξεκινούν μαθήματα!

ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΒΑΛΑ: Μοιράζονται στα σχολεία και ξεκινούν μαθήματα!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (1 αξιολογήσεις, μέσος όρος: 5.00 από 5)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη για την προετοιμασία του υπουργείου παιδείας και των υπηρεσιών του στη Βόρεια Ελλάδα, προκειμένου το Σεπτέμβριο τα παιδιά των προσφύγων να παρακολουθήσουν μαθήματα στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία. Θα ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες συσκέψεις.

Σ΄ αυτή τη συνάντηση παρέστησαν εκ μέρους της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Καβάλας ο Διευθυντής Κώστας Μπαντίκος, αλλά και η συντονίστρια του προσφυγικού ζητήματος για θέματα εκπαίδευσης, κα Ειρήνη Ασβεστά.

Αρχικά τα νήπια δε θα μετακινηθούν σε νηπιαγωγεία, αλλά θα πάνε οι νηπιαγωγοί να τους προσφέρουν την πρώτη γνώση εκεί όπου φιλοξενούνται.

Όσον αφορά τα δημοτικά σχολεία, τα παιδιά θα μοιραστούν στα σχολεία της περιοχής βρίσκονται κοντά στους χώρους φιλοξενίας των προσφύγων. Σε κάθε σχολείο θα προστίθεται έως ένα 15% τα παιδιά των προσφύγων σε αναλογία με τους μαθητές που υπάρχουν.

Υπάρχει η πρόταση η παραπάνω κατανομή να γίνει σε όλα τα σχολεία γενικότερα της πόλης  αυτών που είναι κοντά στους χώρους φιλοξενίας.

Αν τα παραπάνω πραγματοποιθούν, προκύπτει πως στην Καβάλα:

  • υπάρχουν 103 παιδιά προσφύγων (55 νήπια και ηλικίας δημοτικού σχολείου)
  • τα όμορα δημοτικά σχολεία είναι το 20ο, το 2ο και το 9ο δημοτικό αν οι πρόσφυγες μετακινηθούν στο Ασημακοπούλου.
  • και τέλος οι δαπάνες μετακίνησης των παιδιών από και προς τα σχολεία, καθώς αυτά τα έξοδα δεν συγχέονται με τις δαπάνες μετακίνησης των υπόλοιπων παιδιών.

Η Κυβέρνηση προετοιμάζεται και προσπαθεί να μοιράσει τα παιδιά των προσφύγων με τέτοιο τρόπο ώστε να μη γίνει γκετοποίηση αλλά τα παιδιά να μπερδεύονται με τα παιδιά που ζουν στην πόλη, θέτωντας όρους και κανόνες που έχουν ακόμα οριστικοποιηθεί.