Αρχική Σελίδα / Για τη Γυναίκα / Παιδί - Εκπαίδευση / Ποιο άθλημα ν’ ακολουθήσει το παιδί μου;
Ποιο άθλημα ν’ ακολουθήσει το παιδί μου;

Ποιο άθλημα ν’ ακολουθήσει το παιδί μου;

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Η άθληση και γενικότερα η κινητικότητα, πέρα από ευεξία και καλή φυσική κατάσταση, προσφέρει χαρά, διασκέδαση και καλύτερο ύπνο σε αντίθεση με την καθιστική ζωή. Ωστόσο, πολλά παιδιά δεν έχουν το κατάλληλο κίνητρο για να ξεκινήσουν κάποιο άθλημα, ή ακόμα κι αν ξεκινήσουν, μετά από λίγο το παρατούν. Μήπως τελικά δεν βρήκαν αυτό που πραγματικά τους ταιριάζει;

Διαλέξτε το κατάλληλο

  • Μήπως αγαπάει κάποιο σπορ περισσότερο;

Αν ο γιός σας δείχνει αγάπη για το ποδόσφαιρο, ή η κόρη σας παρουσιάζει ενδιαφέρον για το μπαλέτο, η επιλογή σας θα γίνει ευκολότερη.

  • Φυσικά χαρακτηριστικά

Το ύψος και το βάρος του παιδιού, πολλές φορές δείχνουν από μόνα του τον δρόμο. Τα ψηλά παιδιά π.χ. επιλέγουν συχνότερα το μπάσκετ ή το βόλεϊ, ενώ τα πιο κοντά και αδύνατα, το ποδόσφαιρο ή τον στίβο.

  • Η ηλικία

Ορισμένα σπορ, όπως είναι το ποδόσφαιρο που απαιτεί ομαδικότητα και συνεργασία, προτείνονται για μεγαλύτερα παιδιά, σε σχέση με τον χορό, την κολύμβηση ή τις πολεμικές τέχνες που είναι ατομικά και μπορούν να τα ξεκινήσουν ακόμα και από 3 ετών.

  • Η προσωπικότητα

Υπάρχουν παιδιά που αντέχουν περισσότερο στην πίεση σε σχέση με άλλα. Ακόμη, πολλά παιδιά δεν αγαπούν την ομαδικότητα και θέλουν να δημιουργούν μόνα τους.

  • Κόστος

Αθλήματα όπως η κολύμβηση ή το μπάσκετ, δεν απαιτούν ειδικό εξοπλισμό σε σχέση με άλλα, οπότε δε θα ξοδέψετε επιπλέον χρήματα πέραν των διδάκτρων.

Συμπέρασμα

Η επιλογή του σωστού αθλήματος για τα παιδιά σας, θα τα κάνει να ξεκολλήσουν από τον καναπέ και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, και θα εκτονώνουν την ενέργειά τους σε κάτι που θα τους γεμίζει την ημέρα με τον πιο αποδοτικό τρόπο. Θα κάνουν νέους φίλους, θα μάθουν να χάνουν και να κερδίζουν, αλλά θα αποκτήσουν και νέα ερεθίσματα για την ίδια τη ζωή.

Από την έντυπη έκδοση του Free Press Magazine “Εντυπάκι”. Δείτε το τεύχος ΠΑΙΔΙ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 2019 πατώντας εδώ