Αρχική Σελίδα / Για τον Άνδρα / Αθλητικά / ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ: Το αντίθετο της βίας!
ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ: Το αντίθετο της βίας!

ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ: Το αντίθετο της βίας!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Πολλοί γονείς έχουν την εντύπωση πως οι πολεμικές τέχνες είναι μόνο μπουνιές, κλωτσιές και γενικότερα στο μυαλό των περισσοτέρων είναι συνώνυμες της βίας. Μια λάθος εικόνα, που δυστυχώς έχει περάσει μέσα από την τηλεόραση και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια. Αντίθετα όμως, οι πολεμικές τέχνες μπορούν να προσφέρουν πιο ουσιώδη και χρήσιμα πράγματα στο παιδί σας, που θα το συντροφεύουν για μεγάλο μέρος της ζωής του.

Πειθαρχία

Το βασικότερο που λαμβάνει ένα παιδί μέσα από την ενασχόλησή του με τις πολεμικές τέχνες. Σκληραγωγείται σωματικά και πνευματικά και μαθαίνει να αποφεύγει αντιπαραθέσεις στην καθημερινότητά του.

Αυτοάμυνα

Θα μάθει με σωστούς και αποτελεσματικούς τρόπους να βοηθάει τον εαυτό σου σε περιπτώσεις επίθεσης, όπως να παρεμποδίσει, να αποφύγει και εν τέλει να ξεφύγει από μια άσχημη κατάσταση.

Υγιεινή Ζωή

Είναι σημαντικό για τα παιδιά να κατανοήσουν τη σημασία της υγιεινής ζωής από μικρή ηλικία. Όχι μόνο για το μυαλό τους, αλλά και για το σώμα τους. Θα κοιμούνται νωρίς, θα τρώνε σωστά και θα έχουν καλύτερη απόδοση μέσα στην ημέρα όπως και στο σχολείο.

Σεβασμός

Μια από τις σημαντικότερες λέξεις στις πολεμικές τέχνες. Τα παιδιά διδάσκονται να σέβονται τους εκπαιδευτές τους, το ένα το άλλο, αλλά και τα ίδια τους εαυτούς τους.

Κοινωνικότητα & Φιλία

Η δημιουργία φίλων, είναι ένα σημαντικό κομμάτι στην παιδική ηλικία. Μέσα από τις πολεμικές τέχνες, διδάσκεται η έννοια του «μοιράζομαι», της κατανόησης αλλά και της επίλυσης συγκρούσεων.

  Συμπέρασμα

Μέσα από την ενασχόληση του παιδιού σας με τις πολεμικές τέχνες, θα βλέπετε καθημερινά πόσο προς το καλύτερο αλλάζει η νοοτροπία του απέναντι σε καθημερινά πράγματα και κάθε ένας από τους πέντε παραπάνω λόγους, θα γίνει ένα κομμάτι από το παζλ της ζωής του, που μόλις ξεκίνησε να δημιουργεί.

Από την έντυπη έκδοση του Free Press Magazine “Εντυπάκι”. Δείτε το τεύχος ΠΑΙΔΙ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 2019 πατώντας εδώ