Αρχική Σελίδα / Επικαιρότητα / Καβάλα / ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΟΤΟΛΙΑΣ: «Προβλήματα στην εξ’αποστάσεως Διδασκαλίας»
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΟΤΟΛΙΑΣ: «Προβλήματα στην εξ’αποστάσεως Διδασκαλίας»

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΟΤΟΛΙΑΣ: «Προβλήματα στην εξ’αποστάσεως Διδασκαλίας»

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

κ. Πρόεδρε,

Λίγες μόνο μέρες μετά την εφαρμογή της εξ αποστάσεως διδασκαλίας στη δημόσια Εκπαίδευση, αναδείχθηκαν σε όλη τη χώρα εγγενή προβλήματα που υπονομεύουν τη διαδικασία. Τα προβλήματα εστιάζονται στην ανεπάρκεια σύγχρονης τεχνολογικής υποδομής στα σχολεία. Υποδομή που μπορεί να υποστηρίξει την καθημερινή, χωρίς εμπόδια διαδικτυακή εκπαίδευση σε όλες τις σχολικές βαθμίδες και για όλους τους μαθητές χωρίς κοινωνικές διακρίσεις. Στον αποκλεισμό αριθμού μαθητών, ειδικότερα των προερχόμενων από τα ασθενέστερα οικονομικά στρώματα, ακόμη και μαθητών της Γ’ Λυκείου που προετοιμάζονται για τις πανελλήνιες εξετάσεις, επειδή δεν διαθέτουν ούτε υπολογιστή, ούτε σύνδεση δικτύου στα σπίτια τους. Υπάρχουν οικογένειες με δύο ή περισσότερα παιδιά με πρόσβαση στο ίντερνετ, αλλά μόνο έναν υπολογιστή διαθέσιμο, με αποτέλεσμα η  διαδικτυακή εκπαίδευση να καθίσταται προβληματική. Επίσης στις περιπτώσεις μαθητών ΑμεΑ όπου το πρόβλημα είναι ακόμα πιο οξυμένο για όσους δεν είναι αξιοποιήσιμα τα πιο συμβατικά διδακτικά μέσα, όπως για παράδειγμα η φωτοτυπία ή το βιβλίο.

Στις συνθήκες αυτές, όπως διαμορφώθηκαν από την πανδημία και το αναγκαίο μέτρο αναστολής της λειτουργίας των σχολείων, επειδή θεωρούμε ότι πολλά από τα παραπάνω προβλήματα εντοπίζονται και στους μαθητές και στα σχολεία του Δήμου μας, απαιτούμε από τη Δημοτική αρχή να διεκδικήσει από την Κυβέρνηση, χωρίς άλλη καθυστέρηση, να επιλύσει τα παρακάτω προβλήματα:

  • Προμήθεια υπολογιστή ή tablet στους μαθητές, για να έχουν όλοι τη δυνατότητα συμμετοχής στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.
  • Διασφάλιση δωρεάν γρήγορου ίντερνετ σε όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς.
  • Έκτακτη χρηματοδότηση, από τον κρατικό προϋπολογισμό για την Παιδεία, ώστε όλες οι σχολικές μονάδες, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές να έχουν τον απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό.

Καβάλα 09-04-2020

ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΠΟΤΟΛΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ