Αρχική Σελίδα / Επικαιρότητα / Κόσμος / ΤΟΥΡΚΙΑ: Καταρρίφθηκε ελικόπτερο των πραξικοπηματιών από F16!! (ΒΙΝΤΕΟ)
ΤΟΥΡΚΙΑ: Καταρρίφθηκε ελικόπτερο των πραξικοπηματιών από F16!! (ΒΙΝΤΕΟ)

ΤΟΥΡΚΙΑ: Καταρρίφθηκε ελικόπτερο των πραξικοπηματιών από F16!! (ΒΙΝΤΕΟ)

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (2 αξιολογήσεις, μέσος όρος: 4.50 από 5)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Τουρκικό F-16 κατέρριψε επιθετικό ελικόπτερο των πραξικοπηματιών στην περιοχή της Σμύρνης. Δίστανται οι πληροφορίες για τον τύπο του: Αλλες πηγές αναφέρουν ότι πρόκειται για S-60 και άλλες για AW-1W!

Eγκυρες πηγές των ελληνικών υπηρεσιών στρατιωτικών πληροφοριών που τέθηκαν υπ’όψιν του pronews.gr αναφέρουν ότι ο Ρ.Τ.Ερντογάν κερδίζει το παιχνίδι και ανέτρεψε το πραξικόπημα που είχε επιχειρήσει να τον ανατρέψει!

Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρώην συνταγματάρχης Μουχαρέμ Κιοσέ, πρώην νομικός σύμβουλος του Γενικού Επιτελείου,που αποστρατεύθηκε πρόσφατα από την κυβέρνηση με ως οπαδός του Φετουλάχ Γκιουλέν, συνελήφθη!

Επίσης ανακαταλήφθηκε το κτίριο της τουρκικής ραδιοτηλεόρασης από δυνάμεις  φίλιες στον Ρ.Τ.Ερντογάν!

Στο πραξικόπημα συμμετείχαν δύο μαχητικά F-16 και τέσσερα ελικόπτερα S-60 και AH-1W Super Cobra τα οποία ο Ρ.Τ.Ερντογάν τους απαγόρευσε να προσγειωθούν!

Πάντως ένα ελικόπτερο των πραξικοπηματιών, πολυβόλησαν την έδρα του κόμματος ΑΚΡ του προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν στην Αγκυρα, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι το τουρκικό Κοινοβούλιο κτυπήθηκε από βόμβα! Την ίδια στιγμή αναχαιτίστηκε η επίθεση στο προεδρικό μέγαρο από τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας και συνελήφθησαν 13 στρατιωτικοί!.

Ηδη συνελήφθησαν οι στρατιώτες που είχαν επιχειρήσει να καταλάβουν το κτίριο των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας στην Κωνσταντινούπολη, ενώ τελείωσε και η μάχη στο Κοινοβούλιο με νικητή τους κυβερνητικούς.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μ.Ομπάμα, καταδίκασε το πραξικόπημα! Ο Αμερικανός πρεσβευτής, επίσης, δήλωσε την στήριξή του στην κυβέρνηση Ρ.Τ.Ερντογάν, ενώ προηγουμένως ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τ.Κέρι με δήλωσή του “είχε νίψει τας χείρας του” και είχε αφήσει ανοικτοί να αναγνωρίσει τους πραξικοπηματίες!

Τηλεφωνική επικοινωνία με τους  διπλωματικούς συμβούλους του Ταγίπ Ερντογάν είχαν νωρίτερα οι σύμβουλοι του Αλέξη Τσίπρα.
Αυτό που μεταφέρθηκε στην πλευρά Ερντογάν ήταν ότι η ελληνική κυβέρνηση και ο Έλληνας πρωθυπουργός στηρίζουν τη Δημοκρατία στην Τουρκία και την δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας.
Παράλληλα κανονίστηκε να υπάρξει και προσωπική επικοινωνία του Τσίπρα με τον ίδιο τον Ερντογάν και με τον Τούρκο πρωθυπουργό Γιλντιρίμ αύριο Σάββατο.

Πάντως στην μάχη στο κτίριο της τουρκικής αστυνομίας στην Αγκυρα, οι υπερασπιστές του Ρ.Τ.Ερντογάν, μετρούν ήδη 19 νεκρούς.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ακόμα και ο ιμάμης, πολιτικό πρόσφυγας στις ΗΠΑ, Φ.Γκιουλέν που πρακτικά βρίσκεται πίσω από το πραξικόπημα, το… καταδίκασε με δήλωσή του στους Financial Times!

Αυτο το ελικόπτερο έριξε το F-16 την ώρα που πολυβολούσε το πλήθος

https://youtu.be/z3pc-PLOe6E

Πηγή: pronews.gr