Αρχική Σελίδα / Για το Σπίτι / Διακόσμηση / ΠΡΟΚΑΤ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ: Υπέρ & Κατά!
ΠΡΟΚΑΤ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ: Υπέρ & Κατά!

ΠΡΟΚΑΤ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ: Υπέρ & Κατά!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Οι Προκάτ κατοικίες κατασκευάζονται σε εργοστάσια και έρχονται για τοποθέτηση ανά κομμάτια, με το τελικό αποτέλεσμα να φαίνεται στα μάτια σας εντός ολίγων ημερών. Αρκετοί βέβαια είναι εκείνοι που θεωρούν πως τα προκατασκευασμένα σπίτια είναι χαμηλής ποιότητας, λόγω ίσως των υλικών και του συνολικού χαμηλού κόστους. Στην πραγματικότητα όμως, μπορεί να εκπλαγείτε με το πόσο κομψά και καλοφτιαγμένα είναι, αφού παρέχουν στους αγοραστές μια προσαρμοσμένη ενεργειακά λύση, με τα κόστη να ποικίλουν ανάλογα το μέγεθος, τις ανέσεις και ενίοτε την τοποθεσία.

Σας παραθέτουμε, λοιπόν, μερικά από τα βασικά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, για να έχετε μια καλύτερη εικόνα, σε περίπτωση που θέλετε να αποκτήσετε μια τέτοια κατοικία.

ΥΠΕΡ

  • Χαμηλό κόστος

Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά σπίτια, οι κατασκευαστές αγοράζουν ακριβώς τα υλικά που χρειάζονται, χωρίς να υπάρχει σπατάλη. Αυτό, σε συνδυασμό με το μικρότερο ανθρώπινο δυναμικό που απαιτείται (τόσο στην κατασκευή όσο και στην εγκατάσταση), κάνει το κόστος να «πέφτει» αισθητά.

  • Γρήγορη τοποθέτηση

Ο σκελετός μπορεί να τοποθετηθεί ακόμα και σε μια ημέρα, με τη συνολική διαδικασία να αγγίζει 1-5 μήνες ανάλογα την περίπτωση.

  • Ενεργειακή απόδοση

Κάθε κομμάτι, συμμορφώνεται με τις αυστηρές οδηγίες των κατασκευαστών, με τις ραφές να είναι αεροστεγείς, βοηθώντας στην αποφυγή διαρροών και ροών αέρα.

KATA

  • Ζητήματα χωροταξίας

Δεν είναι όλα τα μέρη ικανά να φιλοξενήσουν προκατασκευασμένα σπίτια. Ορισμένες πόλεις, έχουν όριο στα τετραγωνικά μέτρα ή ακόμα και στα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν.

  • Λιγότερες επιλογές

Εννοείται πως μπορείτε να επιλέξετε πλακάκια και δάπεδο της αρεσκείας σας, όμως οι επιλογές της συνολικής κατασκευής όπως η διάταξη των χώρων, είναι περιορισμένη σε καταλόγους.

  • Κρυφά κόστη

Στην τιμή μίας προκάτ κατοικίας, δεν συνυπολογίζεται η σύνδεση με το ηλεκτρικό ρεύμα, την αποχέτευση, το νερό κ.α., οπότε θα ήταν καλό να δείτε και τα «ψιλά γράμματα».

Από την έντυπη έκδοση του Free Press Magazine “Εντυπάκι”. Δείτε το τεύχος Ανακαίνιση Διακόσμηση 2020 πατώντας εδώ