Αρχική Σελίδα / Επικαιρότητα / Καβάλα / ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΒΑΛΑ: Η διαμαρτυρία & τα… ξενοδοχεία! (ΒΙΝΤΕΟ)
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΒΑΛΑ: Η διαμαρτυρία & τα… ξενοδοχεία! (ΒΙΝΤΕΟ)

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΒΑΛΑ: Η διαμαρτυρία & τα… ξενοδοχεία! (ΒΙΝΤΕΟ)

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (1 αξιολογήσεις, μέσος όρος: 5,00 από 5)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Την είσοδο στους εργαζομένους στις Μ.Κ.Ο. απαγόρευσαν από νωρίς χθες το πρωί οι 89 πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο στρατόπεδο «Ασημακοπούλου».

Όπως ανέφερε η υπεύθυνη των «Γιατρών του Κόσμου» στην Καβάλα, Άννα Γιοβανιού, οι πρόσφυγες που στην πλειονότητά τους είναι έγκυες γυναίκες και παιδιά, διαμαρτύρονται για την έλλειψη θέρμανσης στις σκηνές που διαμένουν, ενώ μετά την γκρέμισμα των κτηρίων και την έναρξη των εργασιών εντός του στρατοπέδου, έκαναν την εμφάνισή τους και ποντικοί! Τις προηγούμενες μέρες ο στρατός τοποθέτησε παγίδες, αλλά δεν απέφεραν αποτελέσματα.

Σύμφωνα με την κ. Γιοβανιού, η διαδικασία για την προμήθεια θερμαντικών σωμάτων έχει ολοκληρωθεί, όμως αυτά θα τεθούν στη διάθεση των προσφύγων προς τα τέλη της εβδομάδας.

Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι έληξε η καθιστική διαμαρτυρία. Η διαμαρτυρία έληξε μετά από παρέμβαση του κ. Ιωσήφ Αλεξανδρίδη -ενός εκ των γενικών συντονιστών των χώρων φιλοξενίας στην Ελλάδα-, ο οποίος μαζί με την Άννα Γιοβανιού επισκέφθηκε το κτίριο μέσα στο οποίο έχουν εγκατασταθεί οι σκηνές των προσφύγων, συνομίλησε με ορισμένους εξ αυτών και παρείχε σειρά διαβεβαιώσεων για την ικανοποίηση του αιτήματός του.

Πιο συγκεκριμένα, προσφέρθηκε στους πρόσφυγες η δυνατότητα μετακόμισης σε ξενοδοχεία εντός ή εκτός του αστικού ιστού μέσα σε 2 ημέρες, κάτι που δεν είναι βέβαιο ότι θα το δεχτούν πολλοί πρόσφυγες- ενώ τις επόμενες ημέρες θα χορηγηθούν σόμπες για την θέρμανση των σκηνών.