Αρχική Σελίδα / Για τη Γυναίκα / Μαγειρική / Ψαρόσουπα Βελουτέ με χυμό Ρόδι!
Ψαρόσουπα Βελουτέ με χυμό Ρόδι!

Ψαρόσουπα Βελουτέ με χυμό Ρόδι!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Υλικά:

1 Kg Ψάρια για σούπα (καθαρισμένα)

½ Kg Μπακαλιαράκια (καθαρισμένα)

Related image4 μέτριες Πατάτες (σε κύβους)

2 Καρότα (σε ροδέλες)

2 Κρεμμύδια (σε κύβους)

3 κλαράκια Σέλινο

1 φύλλο Δάφνη

2 Λεμόνια (τον χυμό)

1 μέτριο Ρόδι (τον χυμό)

120 ml Ελαιόλαδο

1 κ.γ. απαλή Μουστάρδα

Αλάτι – Πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα δύο λίτρα νερό, τα ψάρια, τη Δάφνη και λίγο αλάτι, τη σκεπάζουμε και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να βράσουν. Όταν είναι έτοιμα τα ψάρια, τα βγάζουμε προσεκτικά από την κατσαρόλα με μία τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν για να τα ξεψαχνίσουμε.

Περνάμε τον ζωμό των ψαριών από ένα σουρωτήρι, προσθέτουμε τα λαχανικά μας και τα βάζουμε όλα μαζί να βράσουν. Βάζουμε σε ένα μπολ τον χυμό λεμονιού, τον χυμό ροδιού, την μουστάρδα και το ελαιόλαδο και χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένα κρεμώδες μίγμα.

Μόλις βράσουν τα λαχανικά μας, χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ στην κατσαρόλα για να κάνουμε τη σούπα βελουτέ. Προσθέτουμε τα ξεψαχνισμένα ψάρια και το λαδολέμονο ροδιού, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Καλές και… νόστιμες γιορτές σε όλους!