Αρχική Σελίδα / Για το Σπίτι / Διακόσμηση / Πώς να διαλέξετε τις σωστές κουρτίνες!
Πώς να διαλέξετε τις σωστές κουρτίνες!

Πώς να διαλέξετε τις σωστές κουρτίνες!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Η σωστή επιλογή της κουρτίνας, μπορεί να επηρεάσει θετικά τον οποιονδήποτε χώρο του σπιτιού σας. Δεν είναι όμως μια εύκολη επιλογή, καθώς έχετε να λάβετε υπόψη σας το χρώμα, το ύφασμα, το μήκος, αλλά και την συνολική τελική διακόσμηση ενός ξεκούραστου χώρου. Σας παρουσιάζουμε λοιπόν μερικά μυστικά, που θα κάνουν πιο εύκολη αυτή την επιλογή σας!

Φωτεινό Δωμάτιο; Ανθεκτικό Ύφασμα!

Σε περίπτωση που το δωμάτιό σας το χτυπάει ο ήλιος, προτιμήστε πιο ανθεκτικά υφάσματα για να αποφύγετε το ξεθώριασμά τους με τον καιρό. Επίσης, αποφύγετε κουρτίνες με μοτίβα και σχέδια, αφού σε περίπτωση ξεθωριάσματος θα δείχνουν άσχημες.

Ιδιωτικότητα = Βαρύ Ύφασμα

Αν σε έναν χώρο χρειάζεστε περισσότερη ιδιωτικότητα, τότε τα χοντρά υφάσματα είναι τα καταλληλότερα. Μην ξεχνάτε πως τέτοιου είδους υφάσματα κρατούν πιο ζεστά τα δωμάτια τον χειμώνα, σε συνδυασμό με το σύστημα θέρμανσης που έχετε ήδη.

Κουρτίνες Συσκότισης – Ποιοτικότερος Ύπνος

Αν ανήκετε σε εκείνους που κοιμούνται δύσκολα ή έχουν γενικότερα προβλήματα ύπνου, τότε οι συγκεκριμένες κουρτίνες είναι για εσάς. Εμποδίζουν το φως και απομακρύνουν σε μεγάλο ποσοστό ακόμα και τους εξωτερικούς θορύβους αφού κατασκευάζονται κατά κύριο λόγο από πολύ βαρύ πολυεστέρα, που χρησιμοποιείται ως ηχομονωτικό.

Χαμηλοτάβανη Ριγέ… ψευδαίσθηση

Είναι γνωστό ότι οι κάθετες ρίγες δίνουν ύψος. Σε περίπτωση λοιπόν που έχετε χαμηλοτάβανα δωμάτια στο σπίτι σας, η επιλογή κουρτίνας με ρίγες, θα δώσει αμέσως την ψευδαίσθηση ενός πιο μεγάλου δωματίου.

EXTRA ΤIPS:

  • Αποφύγετε χοντρές και βαριές κουρτίνες σε μικρά δωμάτια. Θα τα κάνουν ακόμα πιο μικρά και στενάχωρα.
  • Η κουζίνα χρειάζεται περισσότερο φως σε σχέση με την κρεβατοκάμαρα, οπότε διαλέξτε πιο λεπτό ύφασμα το οποίο να πλένεται και εύκολα.

Από την έντυπη έκδοση του Free Press Magazine “Εντυπάκι”. Δείτε το τεύχος 40 πατώντας εδώ