Αρχική Σελίδα / Υγεία / Ιατρικά Θέματα / ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΙΑ: Πώς μας απαλλάσει από τον πόνο;
ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΙΑ: Πώς μας απαλλάσει από τον πόνο;

ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΙΑ: Πώς μας απαλλάσει από τον πόνο;

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (1 αξιολογήσεις, μέσος όρος: 5.00 από 5)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Του Θεόδωρου Πιπέρη
Πτυχιούχου Ρεφλεξολογίας

Από που πηγάζουν οι αρχές της ρεφλεξολογίας;

Δημιουργήθηκαν διάφορες σχολές αλλά και ονομασίες όπως ζωνοθεραπεία, ρεφλεξοθεραπεία, μασάζ ρεφλεξολογικών ζωνών κτλ. Τελικά όμως όλοι αυτοί οι όροι ενσωματώθηκαν στον γενικό και συμφωνημένο όρο Ρεφλεξολογία.

Δημιουργήθηκαν όμως και διάφορες θεραπευτικές τεχνικές με προσανατολισμό την πιο άμεση ανακούφιση των συμπτωμάτων. Μ’ αυτόν τον τρόπο προέκυψε η Θεραπευτική Ρεφλεξολογία.

Σκεφθείτε την ακόλουθη συνθήκη που υπάρχει στην πραγματική ζωής Έχουμε έναν άνθρωπο που πάσχει από φοβερούς πονοκεφάλους και έχει δοκιμάσει τα πάντα χωρίς αποτέλεσμα. Πώς μπορεί αυτός ο άνθρωπος να ξεχωρίσει ένα καλό Ρεφλεξολόγο χωρίς να γνωρίζει καθόλου Ρεφλεξολογία; Φυσικά μόνο από το πόσο γρήγορα θα τον ανακουφίσει από τον κεφαλόπονο. Είναι το απόλυτο κριτήριο που έχει στη διάθεσή του!

Προκειμένου λοιπόν ο Ρεφλεξολόγος να καλύψει με το καλύτερο τρόπο την παραπάνω ανάγκη, διαφοροποιεί την κλασική τάξη πραγμάτων. Διαφοροποιεί τις τεχνικές πιέσεως και μαλάξεων, αλλάζει την προσέγγιση στις προτεραιότητες των συστημάτων, αφού συγκεντρώνει την προσοχή περισσότερο στα συστήματα εκείνα που εμπλέκονται άμεσα στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει κάθε φορά. Αυτό από μόνο του απαιτεί καλή γνώση της ανατομίας και της φυσιολογίας.

Έτσι βλέπουμε την κλασική Ρεφλεξολογία που έχει ως στόχο τη βαθιά χαλάρωση (ικανή και αναγκαία συνθήκη για αυτοθεραπεία) να γίνεται πιο θεραπευτική και έτσι να γεννιέται κάτι πιο εξειδικευμένο που είναι η Εξελιγμένη ή θεραπευτική Ρεφλεξολογία (Advanced Reflexology).

Έτσι πιο απλά, θα μπορούσαμε να πούμε ότι η Ρεφλεξολογία χωρίζεται στη Ρεφλεξολογία SPΑ (χαλάρωση, ευδιαθεσία) και στην Εξελιγμένη ή Θεραπευτική Ρεφλεξολογία που έχει σαν πρώτο στόχο την αντιμετώπιση του πόνου.

Ένα μεγάλο πλεονέκτημα της θεραπευτικής Ρεφλεξολογίας είναι η αντιμετώπιση-κάθε φορά- των προβλημάτων σε 2 επίπεδα. Στο επίπεδο του συμπτώματος (πόνο) και στο επίπεδο της αιτίας. Γι’ αυτόν το λόγο έχουμε συχνά πλήρη ίαση.

Είναι προφανές αύμφωνα με τα παραπάνω, ότι Θεραπευτική Ρεφλεξολογία έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο και καθημερινό κενό, όπου οι άνθρωποι υποφέρουν από πόνους χωρίς δυνατότητα αντίδρασης, αφού «έχουν δοκιμάσει τα πάντα».

Η θεραπευτική Ρεφλεξολογία δεν αντικαθιστά την ιατρική επιστήμη. Παραμένει μια ασφαλής εναλλακτική και αποτελεσματική θεραπευτική προσέγγιση.

Από την έντυπη έκδοση του Free Press Magazine “Εντυπάκι”. Δείτε όλο το τεύχος 21 πατώντας εδώ