Αρχική Σελίδα / Για τον Άνδρα / Αθλητικά / ΑΘΛΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ: Στο Ρίο είναι έξω φρενών οι αθλητές των Ολυμπιακών αγώνων!
ΑΘΛΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ: Στο Ρίο είναι έξω φρενών οι αθλητές των Ολυμπιακών αγώνων!

ΑΘΛΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ: Στο Ρίο είναι έξω φρενών οι αθλητές των Ολυμπιακών αγώνων!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Το απόλυτο χάος επικρατεί στην Βραζιλία, δύο εβδομάδες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς οι διοργανωτές παραδέχτηκαν πως 19 από τα 31 κτίρια που θα φιλοξενήσουν τις αποστολές των ομάδων στο Ολυμπιακό Χωριό δεν έχουν περάσει ακόμα τα απαραίτητα τεστ ασφαλείας.

Περίπου το 10% των αθλητών που θα συμμετάσχουν, έχει ήδη φτάσει στο Ρίο και φαίνεται πως έχει σοκαριστεί, καθώς φιλοξενούνται σε κτίρια με πλημμυρισμένα πατώματα, χαλασμένους ανελκυστήρες και μουχλιασμένους τοίχους.

Ωστόσο, οι διοργανωτές υποσχέθηκαν πως θα λύσουν άμεσα τα προβλήματα στέγασης των αποστολών έως την Πέμπτη, αν και στο μεταξύ η ομάδα των Αυστραλών επέλεξε να φιλοξενηθούν αλλού οι αθλητές της.

Μάλιστα, εκπρόσωπος της ομάδας δήλωσε χαρακτηριστικά: «Προφανώς, δεν είναι ασφαλές. Αλλά ελπίζουμε πως τα προβλήματα θα αντιμετωπιστούν και θα πάμε στο Ολυμπιακό Χωριό ως την Τρίτη ή την Τετάρτη». Οι Αυστραλοί αθλητές που έχουν φτάσει στο Ρίο μένουν προσωρινά στον χώρο που φιλοξενούνται οι αποστολές των ΜΜΕ.

Ο εκπρόσωπος της επιτροπής διοργανωτών «Rio 2016», Mario Andrada ανέφερε ότι: «Αυτά θα έπρεπε να έχουν ελεγχθεί εδώ και πολύ καιρό. Αλλά το πρόβλημα είναι εδώ και τώρα η αποστολή μας είναι να το λύσουμε όσο το δυνατόν συντομότερα και να εξασφαλίσουμε ότι όλα είναι είναι ασφαλή».

Το πρόβλημα φάνηκε πόσο επικίνδυνο είναι όταν το περασμένο Σάββατο μια μικρή φωτιά ξέσπασε στο κτίριο που φιλοξενείται η αποστολή των Ολλανδών.

Ο Andrada δήλωσε αναφορικά με το περιστατικό αυτό: «Ένας τεχνικός έφτιαχνε μια ασφάλεια. Έγινε ένα βραχυκύκλωμα και ξέσπασε μια μικρή φωτιά, την οποία έσβησε ο ίδιος. Το ρεύμα τέθηκε εκτός λειτουργίας, οπότε δεν χρειάστηκε να εκκενωθεί ο χώρος ή να καλέσουμε την πυροσβεστική».

Παράλληλα, ο επικεφαλής της ολλανδικής αποστολής, Maurits Hendriks, υποστηρίζει πως: «Φυσικά και πρόκειται για απογοήτευση. Επηρεάζει όλες τις συμμετέχουσες χώρες. Είναι υποχρέωση της διοργανώτριας επιτροπής να εξασφαλίσει ένα ασφαλές και λειτουργικό περιβάλλον».