Αρχική Σελίδα / Υγεία / Σκάλες με… Ειδικές Δυνατότητες!
Σκάλες με… Ειδικές Δυνατότητες!

Σκάλες με… Ειδικές Δυνατότητες!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Τα άτομα με ειδικές ανάγκες αξίζουν αυτόνομη διακίνηση και διαβίωση σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς τους. Η αυτονομία όμως γίνεται απολύτως απαραίτητη όταν μιλάμε για το σπίτι στο οποίο κατοικούν. Κι αν για τους περισσότερους από εμάς η οικιακή άνεση θεωρείται αυτονόητη, δεν ισχύει το ίδιο για τους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα.

Οικιακή μετακίνηση & Σκάλες

Οι σκάλες αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα εμπόδια για την μετακίνηση των ΑΜΕΑ. Όταν λοιπόν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από άτομα με ειδικές ανάγκες η σχεδίαση τους πρέπει να λαμβάνει υπόψη τον μικρότερο δυνατό κόπο από τους χρήστες και να προσφέρει ευκολία και τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια.

Ειδική Διαμόρφωση Κλιμακοστασίου

Οι περιπτώσεις που προτείνεται η μελετημένη διαμόρφωση ενός κλιμακοστασίου αφορούν άτομα που μπορούν να βαδίσουν και να σταθούν έστω και υποβασταζόμενα. Τα μέρη που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής και μελέτης στα κλιμακοστάσια αυτού του τύπου είναι:

  • Η μορφοποίηση του στηθαίου ή των καγκέλων με στόχο την προστασία του χρήστη από πτώση και υποβοήθειά του κατά τη χρήση της σκάλας.
  • Η διάσταση και η υφή της κουπαστής, που θα πρέπει να είναι κατάλληλες για την άνετη και ασφαλή τους χρήση από την ανθρώπινη παλάμη.
  • Η αντιολισθηρή υφή του πατήματος των σκαλοπατιών και η χρήση ειδικού ριγωτού ελαστικού υλικού σε μικρή απόσταση από την ακμή τους.

Maisonlift

Σε κατοικίες που υπάρχει άνεση χώρου και προβλεπόμενη μελέτη εγκατάστασης, συστήνεται η κατασκευή ιδιωτικού ανελκυστήρα (maisonlift), ειδικού για τη μεταφορά δυο όρθιων ατόμων ή ενός αμαξιδίου. Οι υδραυλικοί ανελκυστήρες αυτού του τύπου δεν απαιτούν επιπλέον χώρο για μηχανοστάσιο, τοποθετούνται εύκολα από εξειδικευμένα συνεργεία και μπορούν να λειτουργήσουν με μονοφασικό ρεύμα, προσφέροντας ιδιαίτερα χαμηλή κατανάλωση ενέργειας (περίπου 2-2,5KW/μήνα).

Συστήματα ανύψωσης και μεταφοράς καθισμάτων

Αυτή η λύση θεωρείται ιδανική γιατί απαιτεί ελάχιστο χώρο εγκατάστασης και η τοποθέτησή του γίνεται γρήγορα και πολύ εύκολα. Ο χειρισμός του καθίσματος πραγματοποιείται μέσω τηλεχειριστηρίου, παρέχοντας τη δυνατότητα των πολλαπλών στάσεων κατά τη διάρκεια μιας διαδρομής. Με αισθητική που προσαρμόζεται στο διακοσμητικό ύφος του χώρου σας, έχει ελάχιστες απαιτήσεις μηχανικής συντήρησης και παρέχει απόλυτα ελεγχόμενη λειτουργία με χρήση επαναφορτιζόμενης μπαταρίας ή με παροχή τριφασικού ρεύματος.

Από την έντυπη έκδοση του Free Press Magazine “Εντυπάκι”. Δείτε το τεύχος Ανακαίνιση Διακόσμηση 2019 πατώντας εδώ