Αρχική Σελίδα / Για το Σπίτι / Κατοικίδια / «ΣΚΥΛΙΣΙΑ» ΧΡΟΝΙΑ: Ο Μύθος του «7»… Καταρρίπτεται!
«ΣΚΥΛΙΣΙΑ» ΧΡΟΝΙΑ: Ο Μύθος του «7»… Καταρρίπτεται!

«ΣΚΥΛΙΣΙΑ» ΧΡΟΝΙΑ: Ο Μύθος του «7»… Καταρρίπτεται!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Σίγουρα θα έχετε ακούσει για τον μύθο πως ένας χρόνος σκύλου ισοδυναμεί με 7 ανθρώπινα χρόνια! Αυτός ο μύθος όπως φαίνεται, θα παραμείνει μύθος, αφού νέες έρευνες που είναι ακόμα σε εξέλιξη, θέλουν να ανατρέψουν τα έως τώρα δεδομένα.

Αλλαγές στο DNA

Ομάδα Αμερικανών ερευνητών, έχει συμπεράνει πως το DNA των τετράποδων φίλων μας, έχει αλλάξει με το πέρασμα των χρόνων. Πλέον, η φάσεις της ζωής τους είναι ακριβώς όπως και ενός ανθρώπου, δηλαδή η γέννηση, η βρεφική ηλικία, η εφηβική, η γήρανση και ο θάνατος.

Η έρευνα

Η παραπάνω ομάδα επιστημόνων, ανέλυσε το DNA (καθώς και την μεθυλίωσή του) από δείγματα αίματος που έλαβε από 100 σκύλους ράτσας Labrador Retriever ηλικίας ενός μήνα έως 16 ετών και τα σύγκρινε με αντίστοιχα δείγματα ανθρώπινου αίματος 320 ατόμων, ηλικίας 1 έως 103 ετών.

Τα αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως η διαδικασία μεθυλίωσης του DNA προχωρούσε με τον ίδιο τρόπο στους σκύλους και στους ανθρώπους. Η ποσότητα μεθυλίωσης σε νεαρά σκυλιά έμοιαζε πολύ με αυτή των νεαρών ανθρώπων και αντίστοιχα η ποσότητα στα ενήλικα ή γερασμένα σκυλιά έμοιαζε κατά πολύ με αυτή των ενήλικων ή γερασμένων ανθρώπων. Εν κατακλείδι, φαίνεται πως τα σκυλιά γερνάνε σχεδόν με τον ίδιο τρόπο όπως ένας άνθρωπος, αλλά σε διαφορετικό χρόνο και σίγουρα το 1:7 φαντάζει πλέον υπερβολή.

Το γηραιότερο σκυλί του κόσμου

To παγκόσμιο ρεκόρ του γηραιότερου σκύλου κρατάει μέχρι σήμερα ο Μπλούι, ένα αυστραλιανό τσοπανόσκυλο που έζησε σε μία φάρμα, στη Βικτώρια της Αυστραλίας, από το 1910 έως το 1939. Ο Μπλούι πέθανε σε ηλικία 29 ετών και πέντε μηνών. Πρόσφατα πάντως ακόμη ένας σκύλος (πάλι σε φάρμα και πάλι στη Βικτώρια της Αυστραλίας) σύμφωνα με το αφεντικό του έζησε μέχρι τα 30 του χρόνια. Πρόκειται για την Μάγκι, ράτσας Κέλπι, για την οποία όμως ο ιδιοκτήτης έχασε τα χαρτιά της γέννησής της όποτε το ρεκόρ δεν κατοχυρώθηκε επισήμως!

Η Μάγκι που έζησε για 30 ολόκληρα 30 χρόνια (πάνω από 200 ανθρώπινα χρόνια σύμφωνα με τον μύθο της 7ετίας).

Από την έντυπη έκδοση του Free Press Magazine “Εντυπάκι”. Δείτε το τεύχος 42 πατώντας εδώ