Αρχική Σελίδα / Υγεία / ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ 2019 LIVING: Τα 5 SOS της καθαριότητας!
ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ 2019 LIVING: Τα 5 SOS της καθαριότητας!

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ 2019 LIVING: Τα 5 SOS της καθαριότητας!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Σε ποιον δεν αρέσει ένα καθαρό και συμμαζεμένο σπίτι; Αν όμως θεωρούσατε πως μία φορά την εβδομάδα είναι αρκετή για καθαριότητα, υπάρχουν σημεία μέσα στο σπίτι με τα οποία θα πρέπει να ασχολείστε τακτικότερα.

Νεροχύτης/Νιπτήρας

Μπορεί να πιστεύετε ότι μετά το πλύσιμο των χεριών ή των πιάτων σας, ο νιπτήρας ή ο νεροχύτης σας είναι κι αυτός καθαρός. Στην πραγματικότητα όμως, υπάρχουν πολλά μικρόβια και βακτήρια που κολλούν στα τοιχώματα. Απολυμαίνουμε λοιπόν σχεδόν καθημερινά.

Σφουγγάρι Κουζίνας

Το σφουγγάρι μπορεί να είναι το πιο βρώμικο πράγμα στην κουζίνα σας. Ο καλύτερος τρόπος για την απολύμανσή του είναι ο φούρνος μικροκυμάτων. Απλά πλύντε το καλά, και τοποθετήστε το βρεγμένο σφουγγάρι στο φούρνο μικροκυμάτων, για ένα με δύο λεπτά, σε χαμηλή ισχύ. Παρακολουθείστε προσεκτικά όλη τη διαδικασία και σβήστε το φούρνο αμέσως αν δείτε καπνό. Εννοείται πως τα σφουγγάρια που έχουν μεταλλικά scrub ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΠΟΤΕ να απολυμαίνονται με τη μέθοδο αυτή.

Η Βάση Κοπής

Εάν χρησιμοποιείτε σπάτουλες και σανίδες κοπής από ξύλο, βυθίστε τα σε ένα μίγμα ξιδιού και νερού (1: 1), για μερικά λεπτά, κάθε φορά που τελειώνετε με το μαγείρεμα. Με τον τρόπο αυτό θα ξεφορτωθείτε τα βακτήρια και τους μύκητες στην επιφάνειά τους.

Η Καφετιέρα

Η καφετιέρα σας είναι ένα «φυτώριο» για τα βακτήρια και τη μούχλα. Έτσι είναι αναγκαίο μετά από κάθε χρήση να αφαιρείτε τα μέρη της ένα ένα και να τα καθαρίζετε.

Τα κλειδιά

Τα κλειδιά φιλοξενούν περισσότερα βακτήρια ακόμη και από τα κουμπιά του ανελκυστήρα. Κατά κανόνα δεν τα καθαρίζουμε ποτέ, ενώ τις περισσότερες φορές τα πιάνουμε με βρώμικα χέρια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να φέρνουμε ένα μεγάλο ποσοστό μολυσματικών βακτηριδίων μέσα στο σπίτι. Γι’ αυτό ο καθαρισμός τους με αντισηπτικά μαντηλάκια είναι ζωτικής σημασίας.

Από την έντυπη έκδοση του Free Press Magazine “Εντυπάκι”. Δείτε το τεύχος Ανακαίνιση Διακόσμηση 2019 πατώντας εδώ