Αρχική Σελίδα / Για τη Γυναίκα / Μαγειρική / Σπιτικά Κοκτέιλ για βραδιές στη βεράντα!
Σπιτικά Κοκτέιλ για βραδιές στη βεράντα!

Σπιτικά Κοκτέιλ για βραδιές στη βεράντα!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Βρισκόμαστε στα μέσα του καλοκαιριού και όλοι ψάχνουμε τρόπους να δροσιστούμε… Και μόνο η θάλασσα δεν φτάνει. Άλλωστε αυτό που θυμόμαστε και μένει τελικά από τα καλοκαίρια μας, είναι οι παρέες και όχι τόσο οι βουτιές στην θάλασσα. Βράδια στο μπαλκόνι με φαγητό και ποτό. Κουβέντες μέχρι το πρωί, ιστορίες, κι άλλα πολλά που δίνουν νόημα στα καλοκαιρινά μας βράδια. Τώρα, θα μας μείνουν και μερικές εύκολες συνταγές για σπιτικά κοκτέιλ (πέρα από τα κλασικά Mojito και Margarita), που όλοι μπορούμε να φτιάξουμε για εμάς, για τους φίλους μας, για το καλοκαίρι μας. Και για όσα ακόμα καλοκαίρια θα έρθουν.

  1. WHITE LADYO

Ένα από τα πιο εύκολα κοκτέιλ, με λίγα υλικά. Θα χρειαστείτε 50ml Τζιν, 25ml Cointreau, και 50ml χυμό Λεμόνι. Βάλτε όλα τα υλικά στο σέικερ και ανακατέψτε. Βάλτε πάγο, και χτυπήστε το. Ιδανικά σερβίρεται σε ποτήρι του Μαρτίνι.

  1. AMERICANO

Επίσης εύκολο, απλό αλλά και εντυπωσιακό. Θα χρειαστείτε 30ml Campari, 30ml γλυκό Βερμούτ και Σόδα. Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα ψηλό ποτήρι τύπου σωλήνα, και ανακατεύετε. Προσθέστε πάγο, κι είναι έτοιμο.

  1. CARIBBEAN

Απλό και δροσερό κοκτέιλ για όσους αγαπούν τη μπανάνα. Θα χρειαστείτε 50ml Cointreau, 50ml Ρούμι, και 50ml χυμό Μπανάνας. Βάζετε τα υλικά σε ένα ψηλό ποτήρι, ακόμα και σε αυτό που πίνετε τον χυμό σας, βάζετε πάγο και ανακατεύετε καλά.

  1. CUCUMBER

Ναι! Κοκτέιλ με αγγούρι. Μοιάζει περίεργο, όμως δίνει υπέροχη γεύση στο ποτό και το δροσίζει. Θα χρειαστείτε 170ml Τζίν, 1 κουταλάκι Σόδα και Αγγούρι κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες. Παίρνετε ένα ποτήρι, γεμίζετε με πάγο, προσθέτετε όλα τα υλικά μαζί, ανακατεύετε και στο τέλος στύβετε από πάνω Λάιμ και βάζετε 2-3 φύλλα Μέντας.

Εμείς «βάλαμε» τα cocktail. Εσείς βάλτε την παρέα, και… Στην υγειά σας!

Από την έντυπη έκδοση του Free Press Magazine “Εντυπάκι”. Δείτε το τεύχος 39 πατώντας εδώ