Αρχική Σελίδα / Επικαιρότητα / Η “ΑΓΕΛΗ” ΑΡΓΟΠΕΘΑΙΝΕΙ: 114 νεκροί σε μία ημέρα στη Σουηδία!
Η “ΑΓΕΛΗ” ΑΡΓΟΠΕΘΑΙΝΕΙ: 114 νεκροί σε μία ημέρα στη Σουηδία!

Η “ΑΓΕΛΗ” ΑΡΓΟΠΕΘΑΙΝΕΙ: 114 νεκροί σε μία ημέρα στη Σουηδία!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Τους 114 έφθασαν οι νεκροί σε ένα εικοσιτετράωρο στη Σουηδία εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού σύμφωνα με αξιωματούχους της χώρας. Οι νεκροί από τη νόσο ανέρχονται σε 591 συνολικά.

Οι σουηδικές αρχές έχουν συμβουλεύσει τους πολίτες να εφαρμόζουν την αρχή της κοινωνικής αποστασιοποίησης εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, της 4ης Απριλίου, δεν έχουν επιβάλει μεγάλους περιορισμούς στις μετακινήσεις, σε αντίθεση με τη συντριπτική πλειονότητα των ευρωπαϊκών χωρών.

Η Φινλανδία ανακοίνωσε ότι θα κλείσει τα σύνορα με τη Σουηδία αλλά και τη Νορβηγία. Τα σύνορα με τη Σουηδία έχει κλείσει ήδη η Νορβηγία.

Έπειτα από τη διεθνή κατακραυγή, η Σουηδία αλλάζει τη στάση της και την απραξία της απέναντι στον ιό, με την κυβέρνηση να προωθεί σταδιακά μέτρα και τον πρωθυπουργό της χώρας να προειδοποιεί για πολλούς νεκρούς.

Το Σάββατο, ο Σουηδός πρωθυπουργός Στέφαν Λόφβεν αναγνώρισε ότι παρόλο που ο ρυθμός εξάπλωσης είναι πιο αργός από άλλες χώρες, αυτό δεν σημαίνει πως θα χαθούν λιγότερες ζωές.