Αρχική Σελίδα / Για τη Γυναίκα / Παιδί - Εκπαίδευση / ΣΧΟΛΕΙΟ & ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ: Οι χώρες που τα παιδιά σας δεν θα ήθελαν με τίποτα να ζουν!
ΣΧΟΛΕΙΟ & ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ: Οι χώρες που τα παιδιά σας δεν θα ήθελαν με τίποτα να ζουν!

ΣΧΟΛΕΙΟ & ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ: Οι χώρες που τα παιδιά σας δεν θα ήθελαν με τίποτα να ζουν!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Οι καλοκαιρινές διακοπές στη χώρα μας ξεκινούν μόλις τελειώσουν τα σχολεία (κοντά στις 15 Ιουνίου) και διαρκούν έως τα μέσα Σεπτέμβρη, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Αγαπημένες συνήθειες είναι τα ατελείωτα μπάνια, η επίσκεψη στους παππούδες και το καθημερινό παιχνίδι. Καταστάσεις που φαντάζουν εντελώς φυσιολογικές! Στον υπόλοιπο κόσμο όμως, έχουμε εντελώς διαφορετικές πρακτικές και συνήθειες όσον αφορά τις σχολικές καλοκαιρινές διακοπές. Σας έχουμε διαλέξει, λοιπόν, τις τρεις χώρες, στις οποίες μάλλον… τα δικά σας παιδιά δεν θα ήθελαν να ζουν!

#1 ΙΝΔΙΑ

Στις περισσότερες περιοχές της Ινδίας, οι καλοκαιρινές διακοπές των παιδιών ξεκινούν στα μέσα Μαρτίου και καταλήγουν τον Μάιο, με το σχολείο να συνεχίζεται Ιούνιο και Ιούλιο. Εξαίρεση αποτελεί η Κοιλάδα του Κασμίρ στο βόρειο τμήμα της χώρας, όπου οι διακοπές διαρκούν μόλις… 10 ημέρες! Λέγεται μάλιστα, πως στην περίοδο των διακοπών, η πλειοψηφία των παιδιών… βλέπει τηλεόραση!

#2 ΙΑΠΩΝΙΑ

Εδώ έχουμε το πιο παράδοξο, καθώς η σχολική χρονιά στην Ιαπωνία αρχίζει τον Απρίλιο, με τις διακοπές του καλοκαιριού να προγραμματίζονται για τέλη Ιουλίου μέχρι τέλη Αυγούστου. Αναφέρεται κυρίως ως ένα μηνιαίο διάλειμμα μεταξύ των μαθημάτων και όχι ως διακοπές, με τα περισσότερα παιδιά να έχουν εργασίες για το σπίτι ώστε να απασχολούνται.

#3 ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

Στο νότιο ημισφαίριο, οι πιο ζεστοί μήνες του χρόνου θεωρούνται οι δικοί μας χειμερινοί. Έτσι, στην Αργεντινή οι καλοκαιρινές διακοπές αρχίζουν στα μέσα Δεκέμβρη και σταματούν αρχές του Μάρτη με σχεδόν απαραίτητη την παρουσία στις κατασκηνώσεις! Όσο για τους εργαζόμενους, η άδειά τους έρχεται τον Γενάρη και διαρκεί έναν ολόκληρο μήνα.