Αρχική Σελίδα / Επικαιρότητα / Ελλάδα / Η σύνταξή σου είναι στο χέρι σου… Πλέον και επίσημα!
Η σύνταξή σου είναι στο χέρι σου… Πλέον και επίσημα!

Η σύνταξή σου είναι στο χέρι σου… Πλέον και επίσημα!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Από το Μάρτιο του 2020 και στο εξής, τέθηκε σε εφαρμογή το νέο ασφαλιστικό σύστημα του ΕΦΚΑ για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες, το οποίο αποσυνδέει τις ασφαλιστικές εισφορές από το εισόδημα και δίνει το δικαίωμα στον ασφαλισμένο να επιλέξει την κατηγορία στην οποία θέλει να ενταχθεί και το ύψος των εισφορών που θέλει να καταβάλει. Από αυτό, φυσικά, εξαρτάται και το ύψος της σύνταξης που θα δικαιούται. Σύμφωνα λοιπόν με τον ΕΦΚΑ η επιλογή υψηλότερης ασφαλιστικής κατηγορίας θα οδηγήσει σε υψηλότερη σύνταξη. Μάλιστα έχει αναρτηθεί στη σελίδα του ΕΦΚΑ και ένας πίνακας που αποτυπώνει την ενδεικτική σύνταξη που θα πάρει ένας ασφαλισμένος ανάλογα με το χρόνο ασφάλισης και την κατηγορία που έχει επιλέξει, και σας τον παραθέτουμε αυτούσιο:

Η μελέτη

Βάση λοιπόν των παραπάνω, κάναμε μια μελέτη σχετικά με το πως μπορεί ο ασφαλισμένος να αξιοποιήσει καλύτερα το νέο ασφαλιστικό σύστημα. Πώς μπορεί δηλαδή επιλέγοντας την 1η κατηγορία και επενδύοντας το υπόλοιπο ποσό σε ένα ιδιωτικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα να έχει τα μέγιστα οφέλη και μία σημαντικά υψηλότερη σύνταξη από αυτή που θα λάμβανε αν επέλεγε μία μεγαλύτερη κατηγορία του ΕΦΚΑ.

Το αποτέλεσμα της μελέτης μας ήταν εντυπωσιακό!
Διαπιστώσαμε πως η επιλογή αυτή είναι η καλύτερη, τόσο προς όφελος του ίδιου του ασφαλισμένου, που είναι και το πρώτο ζητούμενο, όσο και των ανθρώπων της οικογένειάς του. Και αυτό διότι στα περισσότερα παραδείγματα που χρησιμοποιήσαμε, η πιθανότητα ο ασφαλισμένος να λάβει υψηλότερη σύνταξη ήταν σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα.
Επειδή ωστόσο η κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή, καλό θα ήταν να μας ζητήσετε τη μελέτη που αφορά τη δική σας περίπτωση ώστε να έχετε μία ξεκάθαρη εικόνα όσον αφορά τα μέγιστα οφέλη που μπορείτε να αποκομίσετε.

Μαζί, φυσικά, με το τεράστιο όφελος της επιπλέον σύνταξης που μπορείτε να λάβετε, θα έχετε και όλα τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η ιδιωτική ασφάλιση όπως:

  • Το εισόδημα από την ιδιωτική σύνταξη είναι αφορολόγητο.
  • Το ποσό που θα έχετε αποταμιεύσει μπορείτε να επιλέξετε να το λάβετε εφάπαξ.
  • Σε περίπτωση αποβίωσης το κεφάλαιο δεν χάνεται αλλά δίνεται στους δικαιούχους.

Είναι καλό να αναφέρουμε ότι όσο πλησιάζει η ηλικία της συνταξιοδότησης, τόσο μικρότερο είναι το όφελος που μπορεί να αποκομίσει κάποιος. Δηλαδή όσο αναβάλετε την απόφαση να ξεκινήσετε ένα συνταξιοδοτικό πρόγραμμα, τόσο μεγαλύτερο είναι το «κόστος αναβολής».
Συζητήστε μόνο με εξειδικευμένους ασφαλιστικούς συμβούλους και πάρτε τις σωστές κατευθύνσεις ώστε να γίνει η συνταξιοδοτική περίοδος η καλύτερη της ζωής σας!