Αρχική Σελίδα / Επικαιρότητα / Καβάλα / ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΚΑΒΑΛΑ: Έκαψαν τις επιστολές του Κουτρούγκαλου!
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΚΑΒΑΛΑ: Έκαψαν τις επιστολές του Κουτρούγκαλου!

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΚΑΒΑΛΑ: Έκαψαν τις επιστολές του Κουτρούγκαλου!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Περισσότεροι από κάθε άλλη φορά και με την συμπαράταξη των συναδέλφων τους από την ΒΦΛ που έχουν μπει δυναμικά στον αγώνα βάζοντας φωτιά στις επιστολές του τέως υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κατρούγκαλου, δεκάδες συνταξιούχοι της συντονιστικής επιτροπής αγώνα των πέντε συνεργαζόμενων συνταξιοδοτικών σωματείων της Καβάλας (ΟΑΕΕ, ΙΚΑ, Δημοσίου, ΝΑΤ, ΒΦΛ), έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας, χθες το πρωί, μπροστά από την πίσω πόρτα, στα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ, στο κέντρο της πόλης.

Οι συνταξιούχοι μαζεύτηκαν στις 9:30 το πρωί άπλωσαν στα κάγκελα τα πανό τους, ενώ κάποιοι κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα, χιουμοριστικού αλλά και σκληρού περιεχομένου για την κυβέρνηση.

Παράλληλα και σε μια κίνηση αγανάκτησης έκαψαν συμβολικά τις επιστολές που τους έστειλε ο πρώην και αποπεμφθείς υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγακλος με τις οποίες τους ανακοίνωνε τις μειώσεις στις συντάξεις τους.

Οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων χαρακτήρισαν «κατάπτυστη» την επιστολή και δήλωσαν ότι το υπουργείο Εργασίας «προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα για τις περικοπές των συνταξιούχων, υποτιμώντας τη νοημοσύνη των συνταξιούχων, συμβάλλοντας με την κυβέρνηση του στην παραπέρα φτωχοποίηση μας».

sydax283-604x402

Δυναμικό παρών όπως είπαμε έχουν και οι συνταξιούχοι πλέον της λιπασματοβιομηχανίας ΒΦΛ οι οποίοι είναι πολυπληθείς, ενώ εκφράστηκαν παράπονα για μη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις και των συνταξιούχων στα πετρέλαια Καβάλας.

Ο πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων ΟΑΕΕ Καβάλας, Στέργιος Μαούνατζης, αναρωτήθηκε: «Πού θα πάει αυτή η κατάσταση; Δυστυχώς φτάσαμε σε μια κατάσταση χωρίς γυρισμό. Ή αυτοί ή εμείς! Οι τσέπες μας είναι άδειες και έχουν μόνο φάρμακα κι αυτά γεννόσημα. Εδώ και τώρα λέμε να βάλουν νερό στο κρασί τους και να κοιτάξουν τους συνταξιούχους. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Καθημερινά θα μας βλέπουν στο δρόμο και απέναντι».

Ο πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ Καβάλας, Πέτρος Ταχματζίδης, σε δηλώσεις του τόνισε: «Αυτά που είπαν κι αυτά που κάνουν οι κυβερνώντες δεν συμβιβάζονται. Όπως με αγώνες χτίσαμε το ΙΚΑ, έτσι και σήμερα συνεχίζουμε με αγώνες. Ο κόσμος δεν έχει ακόμη αντιληφθεί το τι σημαίνει ο νόμος 4387/16. Κακώς εστιάζει ο κόσμος στον Κατρούγκαλο. Το ζήτημα είναι η κυβερνητική πολιτική. Αυτόν τον ανθρωποκτόνο νόμο τον έχουν ψηφίσει 222 άτομα, οι οποίοι σήμερα βγάζουν όλοι την ουρά τους απέξω και πάνε να τα φορτώσουν όλα στον Κατρούγκαλο. Ο μόνος δρόμος είναι να πάμε μέχρι τέλος των αγώνα μας».

Οι συνταξιούχοι κάθισαν εκεί μέχρι το μεσημέρι και έδωσαν εκ νέου ραντεβού με νέες κινητοποιήσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας σε άλλα σημεία της πόλης και της περιφέρειας.