Αρχική Σελίδα / Για τον Άνδρα / Αθλητικά / ΑΣ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ ΚΑΒΑΛΑΣ: Απολογισμός της χρονιάς! (ΦΩΤΟ)
ΑΣ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ ΚΑΒΑΛΑΣ: Απολογισμός της χρονιάς! (ΦΩΤΟ)

ΑΣ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ ΚΑΒΑΛΑΣ: Απολογισμός της χρονιάς! (ΦΩΤΟ)

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Το καλοκαίρι ξεκινησε και ο ΑΣ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ ΚΑΒΑΛΑΣ κλείνει την αθλητική/αγωνιστική χρόνια με τον καλύτερο τρόπο, έχοντας στις αποσκευές του μεγάλες διακρίσεις, μετάλλια, ταξίδια, αγώνες, επιμορφώσεις, πάρτυ, απονομές. Αξίζει λοιπόν στο σημείο αυτό να κάνουμε μια ανασκόπηση, έναν απολογισμό της χρονιάς μας για να ξανά θυμηθούμε όλα τα ωραία που περάσαμε παρέα.

Το ξεκίνημα του 2015 μας βρήκε στη Θεσσαλονίκη στο πρώτο G1 της χρονιάς. Κατακτήσαμε το αργυρό καθώς και δυο ακόμα σημαντικές θέσεις στην πεντάδα. Η αρχή λοιπόν έγινε δυναμικά. Στη συνέχεια μια ευχάριστη έκπληξη ήρθε για να μας ανεβάσει ακόμα πιο πολύ την ψυχολογία!

Επτά (7) αθλητές του ΑΣ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ Καβάλας μετά από εξαιρετικές επιδόσεις συμπεριελήφθησαν στο κλιμάκιο της ΕΤΑΒΕ με σκοπό να λάβουν μέρος στις προπονήσεις σε επίπεδο Βόρειου Ελλάδος. Ακολούθησε το 1ο Προκριματικό Πρωτάθλημα TAEKWONDO Α/Γ,Ε/Ν,Π/Κ, για συγκρότηση κλιμακίων 2016. Αξίζει να αναφέρουμε ότι μέσα από τις 1000 συμμετοχές ,οι αθλητές μας κατάφεραν να πάρουν 9 μετάλλια και σημαντική βαθμολογία για την πρόκριση τους στις ομάδες του κλιμακίου!

Ακολούθησε το Πανελλήνιο Πρωταθλήμα, Εφήβων και Νεανίδων που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Χαλκίδα όπου αφήσαμε τις καλύτερες εντυπώσεις με την 5η θέση που κατακτήσαμε. Και ενώ οι προπονήσεις συνεχίζονταν ασταμάτητα στις εγκαταστάσεις μας ο προπονητής με τους αθλητές του εμφανίζονται στο 2ο Προκριματικό Πρωτάθλημα και σαρώνουν τα μετάλλια! Οι εντυπωσιακές εμφανίσεις και οι επιδόσεις των αθλητών μας έφεραν 12 μετάλλια στα χέρια μας!

Παρόμοιο αποτέλεσμα με εξαιρετικές εμφανίσεις και 10 μετάλλια είχαν οι αθλητές μας στο 2ο Αγωνιστικό Φεστιβάλ Kim & Liu «Ευ Αγωνίζεσθε 2015» στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης. Μεγάλη τιμή για τον σύλλογο μας ήταν η συμμετοχή των αθλητών μας ως μέλη στην Επίλεκτη ομάδα Εφήβων και στην επίλεκτη ομάδα Παίδων -Κορασίδων της Ένωσης Ταεκβοντό Β.Ελλαδος (Ε.ΤΑ.Β.Ε) στο βαθμολογούμενο πρωτάθλημα της Σερβίας G1 Serbia και στο 6ο Hereya Open της Βουλγαρίας. Αξίζει να θυμήσουμε ότι κάθε χρόνο η Ε.ΤΑ.Β.Ε. καταρτίζει ομάδα επίλεκτων με βάση τις επιδόσεις των αθλητών κατά την προηγούμενη περίοδο, διοργανώνουν γι αυτούς ειδικές προπονήσεις και αποστολές σε διεθνή πρωταθλήματα. Οι πρώτοι στην βαθμολογία κάθε κατηγορίας απαρτίζουν την Ομάδα Επίλεκτων ,έτσι ο αθλητής μας βρέθηκε στους επίλεκτους της Ένωσης Ταεκβοντο Ελλάδος.

Η επόμενη επιτυχία ήταν η πρόκριση για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του ΑΣ ΤΑΕ ΚΒΟΝΤΟ Καβάλας. Διακρίθηκαν 2 αθλητές μας και κατάφεραν να διακριθούν και να εξασφαλίσουν την πανηγυρική πρόκριση τους στους 16 καλύτερους από ολόκληρη την Ελλάδα, μεταξύ 5ΟΟ αθλητών και αθλητριών που έλαβαν μέρος στους αγώνες από συνολικά 90 σωματεία. Στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παίδων- Κορασίδων που έγινε στη Χαλκίδα και στο οποίο συμμετείχαν 150 σύλλογοι από όλη την Ελλάδα με την συμμετοχή 520 αθλητών, εντυπωσιάσαμε με την αγωνιστικότητα και το ήθος μας κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο . Όλα αυτά τα επιτεύγματα έφεραν τον Φεβρουαρίου 2016 ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΑΘΛΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΒΕ. Ο σύλλογος μας έλαβε οχτώ βραβεύσεις. Το υψηλό επίπεδο όλων των αθλητών που συμμετέχουν στην Ένωση κάνει αυτή τη βράβευση των αθλητών μας ακόμα πιο σημαντική και μοναδική.

Τον Απρίλιο για πρώτη φορά στην ιστορία του Αθλήματος πραγματοποιήθηκε το πρώτο σχολικό πρωτάθλημα Λυκείων μετά από διαδικασίες χρόνων. Ο Σύλλογος μας συμμετείχε με δυο αθλητές.

Τον Ιούνιο ο ΑΣ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ Καβάλας απέδειξε την σπουδαία δυναμική του και σε Παγκόσμιο επίπεδο κατά τη διάρκεια του 6ου Διεθνούς Πρωταθλήματος ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ G1 (6th international G1 TAEKWONDO Tournament. οι συνολικές συμμετοχές στους αγώνες από ολόκληρο τον κόσμο ξεπέρασαν τις 500 μέσα από το δυναμικό παρόν 44 χωρών με τους αθλητές του ΑΣ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ Καβάλας να ξεπερνάνε τους εαυτούς τους, κατακτώντας 3 μετάλλια, σε ένα πρωτάθλημα ιδιαίτερης αγωνιστικής βαρύτητας καθώς είναι βαθμολογούμενο για τους Ολυμπιακούς αγώνες. Σε όλον αυτό τον μακρύ κατάλογο είναι σημαντικό να προσθέσουμε το 9ο open TAEKWONDO Καβάλας που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του ΑΣ Ταεκβοντο Καβάλας.47 σύλλογοι έδωσαν το παρόν στο κάλεσμα του ΑΣ Ταεκβοντό Καβάλας. To open ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ έχει γίνει πλέον θεσμός και σε αυτό συνέβαλαν πολλοί άνθρωποι και παράγοντες που πίστεψαν στο όραμα του συλλόγου.

Κατά τη διάρκεια όλης αυτής της γεμάτης αγωνιστικής χρονιάς ο προπονητής του συλλόγου Θεοχάρης Παλτόγλου δεν σταμάτησε να επιμορφώνεται και να βρίσκει χρόνο για να πάει τις γνώσεις του ένα βήμα παραπέρα. Παρακολούθησε σεμινάρια όπως το 1ο ανοιχτό Σεμινάριο Ταεκβοντο Προπονητικής, πρώτων Βοηθειών & φυσικοθεραπείας υπό την αιγίδα της Ένωσης Ταεκβοντό Βορείου Ελλάδος(ΕΤΑΒΕ).Συμμετείχε σε όλα τα προπονητικά καλέσματα της ΕΤΑΒΕ, καθώς επίσης επιλέχτηκε από την διοίκηση της ΕΤΑΒΕ ως προπονητής του κλιμακίου και με περηφάνια βρεθήκαμε στη θέση να ανακοινώσουμε την κατάκτηση του 6ου Νταν του προπονητή μας.

Μέσα σε όλα αυτά κατάφερε να αναβαθμίσει και τον χώρο των εγκαταστάσεων μας έχοντας την γενική επίβλεψη των εργασιών, προσθέτοντας πολλά ακόμα πρωτοποριακά προγράμματα . Ευχάριστα διαλείμματα σε όλο αυτό το πλούσιο πρόγραμμα ήταν τα πάρτυ και τις γιορτές που διοργάνωσε με επιτυχία ο σύλλογος και κατάφερε να μας φέρει όλους ακόμα πιο κοντά. Αξέχαστο θα μας μείνει το πάρτυ για τον εορτασμό της Τσικνοπέμπτης όπως φυσικά ποιος μπορεί να ξεχάσει αυτά τα πάρτυ κλεισίματος της αγωνιστικής περιόδου.

Περάσαμε πολλά και ωραία πράγματα τη χρονιά που μας πέρασε. Το σημαντικότερο από όλα είναι ότι καταφέραμε να νιώσουμε όλοι μας , από τους αθλητές μας μέχρι και τους ακούραστους κηδεμόνες των παιδιών, πόσο σημαντικός είναι ο αθλητισμός, πόσο θετικά συμβάλει στην ομαλή εξέλιξη κάθε ανθρώπου, πόσα συναισθήματα μπορούν να γεννηθούν μέσα από την προσπάθεια και τον κοινό στόχο. Δεν σταματάμε σε μια ενδεχόμενη ήττα, κοιτάμε τα λάθη μας και προχωράμε ακόμα πιο δυνατοί. Δεν σταματάμε σε μια νίκη, θέτουμε νέους στόχους και πάμε ένα βήμα πιο πάνω. Καταφέραμε να τοποθετήσουμε αυτό το υπέροχο άθλημα, το ταεκβοντο, στις καρδιές σας και αυτό είναι η μεγαλύτερη επιβράβευση. Θέτουμε λοιπόν υψηλότερους στόχους για την επόμενη χρονιά γιατί αποδείξαμε ότι είμαστε σε θέση να τους κατακτήσουμε.

Καλό καλοκαίρι σε όλους!