Αρχική Σελίδα / Για τη Γυναίκα / Προορισμοί / ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ! Οι χρυσές συμβουλές που θα σας… σώσουν!
ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ! Οι χρυσές συμβουλές που θα σας… σώσουν!

ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ! Οι χρυσές συμβουλές που θα σας… σώσουν!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Ο προβληματισμός κάθε γονιού όταν φτάνει το καλοκαίρι, είναι σίγουρα ένας. Που θα πάμε διακοπές με τα παιδιά; Αν κάνουν  φασαρία; Πως θα απασχοληθούν; Μήπως τα ταλαιπωρήσουμε; Δεν χρειάζεται άγχος! Άλλωστε τα ταξίδια με τα παιδιά είναι πάντα μια περιπέτεια, είτε είναι ήσυχα, είτε πιο δραστήρια. Απλά αυτή η περιπέτεια… μπορεί να γίνει πιο ευχάριστη και ξεκούραστη για τους γονείς.

Παρακάτω παραθέτουμε κάποιες συμβουλές που σίγουρα θα βοηθήσουν ώστε να έχετε πιο ομαλές διακοπές, και φυσικά με λιγότερο στρες και πίεση.

ΠΡΟΝΟΗΤΙΚΟΤΗΤΑ

Διαλέξτε προορισμό που συνηθίζεται να πηγαίνουν οικογένειες. Υπάρχουν νησιά που προσφέρονται για οικογενειακές διακοπές. Διαθέτουν για παράδειγμα παιδικές δραστηριότητες, πολύ πιθανόν να υπάρχουν πολλές οικογένειες ακόμα, άρα και παιδιά, οπότε θα κάνουν παρέα κι έτσι θα γίνουν πιο κοινωνικά!

SNACK ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ

Είναι σίγουρο πως είτε ταξιδέψετε με αυτοκίνητο, με τρένο, πλοίο ή αεροπλάνο, θα ακούσετε συχνά τη φράση «μαμά – μπαμπά πεινάω»! Γι’ αυτό λοιπόν, έχετε μαζί σας σνακ για να ξεγελάσετε την πείνα τους, χώρια που στα κυλικεία οι τιμές είναι συχνά «τσιμπημένες» και ασύμφορες.

Σχετική εικόνα

ΕΞΥΠΝΟ ΠΑΚΕΤΑΡΙΣΜΑ

Βασικό κομμάτι όταν ετοιμαζόμαστε για ταξίδι, είναι η οργάνωση στις βαλίτσες μας, και στις χειραποσκευές. Βάζουμε πάντα τελευταία τα πράγματα που μπορεί να χρειαστούμε για το παιδί στη διάρκεια του ταξιδιού μας. Παιχνίδια, βιβλία ή ακόμα και μια αλλαξιά ρούχα. Έτσι, αν χρειαστούμε κάτι, θα ανοίξουμε τη βαλίτσα και θα το βρούμε αμέσως. Επίσης, φτιάξτε λίστα, και γεμίστε μετά τις βαλίτσες. Έτσι θα είναι πιο δύσκολο να ξεχάσετε κάτι.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Σίγουρα σαν γονείς θέλετε τα παιδιά να είναι μακριά από οθόνες κινητών και τάμπλετ. Όμως στο ταξίδι μπορείτε να κάνετε υποχώρηση. Αφήστε τα να δουν μια ταινία, και να απασχοληθούν για κάποιο χρονικό διάστημα. Μην ξεχνάτε, ότι μαζί με εκείνα, περνάει και η δική σας ώρα.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ναι! Μπορείτε να έχετε προσωπικό χρόνο. Βρείτε σαν ζευγάρι μια ώρα μέσα στη μέρα, να μένει ο ένας με τα παιδιά, και ο άλλος να κάνει κάτι για τον εαυτό του. Είστε μητέρα; Απολαύστε ένα μασάζ στο ξενοδοχείο. Είστε πατέρας; Πηγαίνετε στο γυμναστήριο. Είστε σε διακοπές και η ξεκούραση είναι το παν.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ

Από την έντυπη έκδοση του Free Press Magazine “Εντυπάκι”. Δείτε το τεύχος 39 πατώντας εδώ