Αρχική Σελίδα / Για τη Γυναίκα / Παιδί - Εκπαίδευση / Teens Gate – www.eoppep.gr/teens/: Διαδικτυακός Επαγγελματικός Προσανατολισμός!
Teens Gate – www.eoppep.gr/teens/: Διαδικτυακός Επαγγελματικός Προσανατολισμός!

Teens Gate – www.eoppep.gr/teens/: Διαδικτυακός Επαγγελματικός Προσανατολισμός!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Το «Teens Gate», δηλαδή η διαδικτυακή πύλη συμβουλευτικής και επαγγελματικού προσανατολισμού, είναι ένα φιλικό, διαδραστικό portal που έχει σχεδιαστεί ειδικά για εφήβους και νέους. Απευθύνεται τόσο σε μαθητές όσο σε σπουδαστές, φοιτητές και γονείς. Μέσα από τις δωρεάν εφαρμογές του, μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά να γνωρίσουν και να αναδείξουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, να αναπτύξουν δεξιότητες διαχείρισης σταδιοδρομίας, να βρουν πληροφορίες σχετικά με την εκπαίδευση ή τη σταδιοδρομία τους στην Ελλάδα και την Ευρώπη και να ενημερωθούν για τα διάφορα επαγγέλματα και τον κόσμο της αγοράς εργασίας.

Τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού

Τα παιδιά Μπορούν να συμπληρώσουν τα ψηφιοποιημένα τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού, ενδιαφερόντων, αξιών και λήψης επαγγελματικών αποφάσεων, τα οποία τα βοηθούν να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, τις ικανότητες και τα ταλέντα τους. Τα συγκεκριμένα τεστ αποτελούν έγκυρα επιστημονικά εργαλεία καθώς έχουν σταθμιστεί στον ελληνικό πληθυσμό και είναι κατάλληλα και αξιόπιστα για να χρησιμοποιούνται από νέους και έφηβους στην Ελλάδα. Η διαδικασία συμπλήρωσης είναι πολύ σύντομη και απλή. Αφού ολοκληρωθεί κάθε τεστ, ο ενδιαφερόμενος λαμβάνει μία σύντομη περιγραφή για τα ενδιαφέροντα και τα προσωπικά χαρακτηριστικά του. Τα αποτελέσματα από τα τεστ μπορούν να αξιοποιηθούν ως ενδείξεις για να κάνουν τις κατάλληλες εκπαιδευτικές και επαγγελματικές επιλογές με τη βοήθεια ενός συμβούλου επαγγελματικού προσανατολισμού.

Real Game

Το Real Game για εφήβους είναι σίγουρο πως θα αρέσει πολύ στο παιδί σας. Πρόκειται για ένα διαδραστικό ηλεκτρονικό παιχνίδι ανάπτυξης δεξιοτήτων ζωής και σταδιοδρομίας. Πρωτοαναπτύχθηκε στον Καναδά και αξιοποιείται σήμερα σε 10 χώρες παγκοσμίως. Παίζοντας το παιχνίδι το παιδί καλείται να υποδυθεί το ρόλο ενός ενήλικα με ένα συγκεκριμένο επαγγελματικό και όχι μόνο προφίλ. Με τον τρόπο αυτό έρχεται αντιμέτωπο με καταστάσεις, προκλήσεις και ευκαιρίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά όλοι οι ενήλικες. Με γραφικά και εικόνες από τη σύγχρονη κοινωνική και επαγγελματική ζωή το παιχνίδι είναι έτσι διαμορφωμένο ώστε να το υποστηρίξει στον σχεδιασμό της εκπαιδευτικής και επαγγελματικής του πορείας και στη μετάβασή του στον κόσμο των ενηλίκων με έναν πιο ενδιαφέροντα τρόπο από μία βαρετή διάλεξη που συχνά οι νέοι αποφεύγουν. Μέσα από τις δραστηριότητες του παιχνιδιού θα γνωρίσει με βιωματικό τρόπο τις υποχρεώσεις της ζωής ενός ενήλικα αλλά και τον κόσμο της εργασίας και να φανταστεί τον εαυτό του μέσα σε αυτή.

Από την έντυπη έκδοση του Free Press Magazine “Εντυπάκι”. Δείτε το τεύχος ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 2018 πατώντας εδώ