Αρχική Σελίδα / Πρόσωπα / Συνεντεύξεις / ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ: Εορτασμός της εθνικής επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940! (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ)
ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ: Εορτασμός της εθνικής επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940! (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ)

ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ: Εορτασμός της εθνικής επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940! (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ)

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  25  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

Γενικός Σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Δημοτικών Καταστημάτων, των Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ., Τραπεζών, Οργανισμών, Οικιών και Ιδιωτικών Καταστημάτων από της 8ης πρωινής ώρας της 25ης μέχρι και της δύσεως του Ηλίου της 28ης Οκτωβρίου.

Φωταγώγηση των οδών, Πλατειών, των Δημοσίων, Δημοτικών Καταστημάτων, των Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ., Τραπεζών, Οργανισμών, τις εσπερινές ώρες της 25ης, 26ης, 27ης και 28ης Οκτωβρίου.

Ομιλίες από κατάλληλους ομιλητές σε ειδικές συγκεντρώσεις στα Σχολεία, Δημόσιες Υπηρεσίες, Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ., Οργανισμούς κ.λπ. για την σημασία της Ιστορικής Επετείου.

Ώρα 19:00  Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου

Ώρα 20:30  Λιτάνευση της Αγίας Εικόνας με την συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου.

ΣΑΒΒΑΤΟ  26  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

Ώρα 07:30  Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Χρυσούπολης.

ΔΕΥΤΕΡΑ  28  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

Ώρα 07:30 Εορταστικό εωθινό από τη Φιλαρμονική του Δήμου και  κωδωνοκρουσίες των Εκκλησιών.

Ώρα 10:00 Προσέλευση στην Εκκλησία του Αγίου Δημητρίου των Σημαιοφόρων και Παραστατών.

Ώρα 10:30 Δοξολογία στην Εκκλησία του Αγίου Δημητρίου. Θα παραβρεθούν ο κ. Δήμαρχος, ο κ. Πρόεδρος με το Δημοτικό Συμβούλιο, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, οι Εκπρόσωποι του Στρατού, της Αεροπορίας,                της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι Προϊστάμενοι           των Δημοσίων Υπηρεσιών, των Νομικών Προσώπων με το Προσωπικό τους, οι Έφεδροι Αξιωματικοί,               οι  Ανάπηροι Πολέμου και τα Προεδρεία των Σωματείων Συλλόγων και Οργανώσεων. Στην Εκκλησία το Δημοτικό Συμβούλιο, οι Προϊστάμενοι των Δημοσίων Υπηρεσιών, των Νομικών Προσώπων, Τραπεζών κ.λπ. θα σταθούν  στο δεξιό μέρος του Ναού. Στο αριστερό μέρος θα σταθούν τα Προεδρεία των Αναπήρων Πολέμου, Σωματείων, Συλλόγων και Οργανώσεων.

Ώρα 11:15 Επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων όπου θα είναι παρατεταγμένες αντιπροσωπείες των Σχολείων με τις Σημαίες τους και στη συνέχεια θα εκφωνηθεί                    ο  πανηγυρικός λόγος της ημέρας από την κ. Χαβελάκη Σταυρούλα, εκπαιδευτικό του 1ου Γυμνασίου  Χρυσούπολης.

Ώρα 11:45  Παρέλαση. Τα τμήματα θα ξεκινήσουν μπροστά από τον Ο.Τ.Ε.  και θα παρελάσουν στην οδό       Ελευθ. Βενιζέλου με επικεφαλής Καθηγητές και Δασκάλους μέχρι το Υποκ/μα της Εθνικής Τράπεζας, όπου θα παραμείνουν μέχρι τέλους της παρέλασης.

Στην πρώτη σειρά της εξέδρας θα βρίσκονται: ο κ. Δήμαρχος, ο Εκπρόσωπος της Εκκλησίας, ο Εκπρόσωπος της Πολιτείας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Εκπρόσωπος του Στρατού, της Αεροπορίας,  ο Διοικητής του Α.Τ. Χρυσούπολης, ο Διοικητής του Α.Τ. Αεροδρομίου, ο Διοικητής του Λιμενικού Σταθμού Κεραμωτής και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χρυσούπολης.

Στην δεύτερη σειρά της εξέδρας θα βρίσκονται: οι  Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, οι Προϊστάμενοι Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης και εκπρόσωπος της Ένωσης Αποστράτων Αξ/κων Στρατού.

Την ημέρα της τελετής το γενικό πρόσταγμα δόθηκε στον Καθηγητή Φυσικής Αγωγής του 1ου Γυμνασίου Χρυσούπολης, κ. Ξανθόπουλο Ιωάννη.

Τελετάρχης ορίστηκε ο  Διευθυντής του Δήμου ο κ. Κοντοστόλης Νικόλαος.