Αρχική Σελίδα / Υγεία / ΘΕΡΜΟΠΛΗΞΙΑ: Πρόληψη & Αντιμετώπιση!
ΘΕΡΜΟΠΛΗΞΙΑ: Πρόληψη & Αντιμετώπιση!

ΘΕΡΜΟΠΛΗΞΙΑ: Πρόληψη & Αντιμετώπιση!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Το καλοκαίρι αποτελεί την πιο όμορφη και ξένοιαστη εποχή. Οφείλουμε όμως να προστατεύσουμε και να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας, παίρνοντας πάντοτε τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης. Για να μπορέσουμε να χαρούμε την ζέστη, χωρίς δυσάρεστες συνέπειες!

Η θερμοπληξία

Η θερμοπληξία προκαλείται στον οργανισμό από τη μεγάλη αύξηση της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος. Εκτός από την αύξηση της θερμοκρασίας, έχει μεγάλη σημασία και ο χρόνος που θα παραμείνει ένα άτομο σ’ αυτή τη θερμοκρασία, καθώς και η γενικότερή του κατάσταση. Από θερμοπληξία κινδυνεύει περισσότερο εκείνος που δεν πίνει άφθονα υγρά, ντύνεται με βαριά ρούχα ή είναι παχύσαρκος. Ταχυκαρδία, αύξηση της θερμοκρασίας, απώλεια συνείδησης, είναι μερικά από τα συμπτώματά της.

Η αντιμετώπιση

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε για να βοηθήσετε έναν θερμόπληκτο, είναι να τον μεταφέρετε σε δροσερό μέρος και να προσπαθήσετε να του κατεβάσετε τη θερμοκρασία του σώματός του, τοποθετώντας υγρά και κρύα επιθέματα στο κεφάλι και χορηγώντας δροσερό νερό ( όχι παγωμένο). Εάν η κατάσταση χειροτερεύει, ζητήστε άμεσα ιατρική βοήθεια.

Μέτρα προφύλαξης

  • Μην παραμένετε σε υπερθερμαινόμενο περιβάλλον.
  • Ντυθείτε ελαφρά, με ανοιχτόχρωμα ρούχα.
  • Κατά τη διάρκεια της εργασίας σας, κάντε μικρά διαλείμματα για να ξεκουράζεστε.
  • Πίνετε πολλά υγρά.

Και φυσικά να χρησιμοποιείτε αντιηλιακό ανά τακτά χρονικά διαστήματα, καθώς επίσης να αποφεύγετε την έκθεσή στον ήλιο, τις ώρες 11:00-16:00, γιατί η ηλιακή ακτινοβολία τότε είναι πολύ δυνατή και επικίνδυνη.

Από την έντυπη έκδοση του Free Press Magazine “Εντυπάκι”. Δείτε το τεύχος 39 πατώντας εδώ