Αρχική Σελίδα / Επικαιρότητα / Παγγαίο / ΠΑΓΓΑΙΟ: Θωράκιση του Κ.Υ. Ελευθ/λης!
ΠΑΓΓΑΙΟ: Θωράκιση του Κ.Υ. Ελευθ/λης!

ΠΑΓΓΑΙΟ: Θωράκιση του Κ.Υ. Ελευθ/λης!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Πολλά ακούστηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα για την θωράκιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με αφορμή την τεράστια υγειονομική κρίση που βιώσαμε λόγω κορωνοϊού. Σημαντικός ιατρικός εξοπλισμός, λοιπόν, παραδόθηκε και στο Κέντρο Υγείας της Ελευθερούπολης το προηγούμενο χρονικό διάστημα, μέσω του διακρατικού έργου MED4ALL.

Πιο συγκεκριμένα παραδόθηκαν προς χρήση ένας υπερηχογράφος τεσσάρων κεφαλών (ενδοκολπικός, κοιλίας, μαλακών μορίων, καρδιάς), 6 απινιδωτές, 3 ηλεκτροκαρδιογράφοι και ένα σύστημα πανοραμικής ακτινογραφίας. Ο παραδοτέος εξοπλισμός θα χρησιμοποιηθεί και στα τοπικά ιατρεία των οικισμών, ενώ οι απινιδωτές θα τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία του Δήμου Παγγαίου.

Δωρεά Μητρόπολης στο Γ.Ν. Καβάλας

Τη σκυτάλη της ενίσχυσης του τοπικού Συστήματος Υγείας πήρε η Ιερά Μητρόπολη Ελευθ/λεως, που παρέδωσε στα μέσα Μαΐου στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, δωρεά εξοπλισμού για το προσφάτως ιδρυθέν Μοριακό Εργαστήριο, το οποίο ενεργεί εξετάσεις μεταξύ άλλων και για τον κορωνοϊό. Συγκεκριμένα διατέθηκε ένας θάλαμοs AURA PCR WORKSTATION, απαραίτητος για τη προστασία των εξετάσεων από τις επιμολύνσεις που προκαλούν ψευδώς θετικά αποτελέσματα.

Κινήσεις όπως αυτές, είτε γίνονται με αφορμή την πανδημία είτε όχι, μόνο θετικά μπορούν να συνεισφέρουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής μας!