Αρχική Σελίδα / Για τη Γυναίκα / Παιδί - Εκπαίδευση / Τι αλλάζει για τα δημοφιλή πιστοποιητικά αγγλικής γλωσσομάθειας;
Τι αλλάζει για τα δημοφιλή πιστοποιητικά αγγλικής γλωσσομάθειας;

Τι αλλάζει για τα δημοφιλή πιστοποιητικά αγγλικής γλωσσομάθειας;

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (4 αξιολογήσεις, μέσος όρος: 5.00 από 5)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Michigan Language Assessment,οι εξετάσεις των πιστοποιήσεων αγγλικής γλωσσομάθειας ECCE και ECPE θα αναβαθμιστούν σε βάθος διετίας. Οι πρώτοι υποψήφιοι που θα εξεταστούν με τη νέα μορφή εξετάσεων είναι εκείνοι που θα δηλώσουν συμμετοχή στις εξετάσεις του Μαΐου 2021. Έως τότε οι εξετάσεις θα διεξάγονται κανονικά με την ισχύουσα μορφή δυο φορές το χρόνο, κάθε Μάιο και Δεκέμβριο.

Δεν επηρεάζεται το γλωσσικό επίπεδο

Οι όποιες αλλαγές πραγματοποιηθούν στη μορφή των εξετάσεων, δε θα επηρεάσουν το γλωσσικό επίπεδο που ορίζεται από το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Σύγχρονες Γλώσσες (CEFR). Επομένως το ECCE θα εξακολουθεί να πιστοποιεί τη γνώση της Αγγλικής Γλώσσας σε επίπεδο Β2 (lower) και το ECPE σε επίπεδο Γ2 (proficiency) αντίστοιχα.

Οι αλλαγές

Η αναθεώρηση των εν λόγω πιστοποιήσεων αντανακλά την ανάγκη προσαρμογής των εξετάσεων τόσο στα δημογραφικά κριτήρια των υποψηφίων όσο και στο νέο τρόπο σκέψης της γλωσσικής αξιολόγησης. Οι επικείμενες αλλαγές δεν έχουν οριστεί ακόμα με λεπτομέρειες, ωστόσο οι τελικές προδιαγραφές και δείγματα των νέων ερωτήσεων αναμένεται να δοθούν στους ενδιαφερόμενους τον Ιανουάριο του 2020 για την έγκαιρη προετοιμασία τους. Πάντως, προς το παρόν έχουν γνωστοποιηθεί τα εξής:

  1. Διαφοροποίηση θεματολογίας: Τα θέματα των εξετάσεων θα είναι εμφανώς προσανατολισμένα σε νεαρές ηλικίες κι άρα καταλληλότερα για αυτές. Αυτό οφείλεται στο ότι ο μέσος όρος ηλικίας των υποψηφίων έχει μειωθεί αισθητά τα τελευταία χρόνια, σε παιδιά 13-15 ετών.
  2. Παρόμοιοι τύποι ασκήσεων: Οι εξετάσεις ECCE και ECPE θα έχουν περισσότερα κοινά σημεία ως προς το είδος των ασκήσεων, γεγονός που θα συμβάλλει στην ομαλή μετάβαση των υποψηφίων από το ένα επίπεδο στο άλλο.
  3. Διευκόλυνση νοήματος: Η δομή των εξετάσεων θα αλλάξει έτσι ώστε να βοηθάει τους υποψήφιους να βγάλουν περισσότερο νόημα από τα συμφραζόμενα, αλλά και τη σύνδεση κειμένων. Η κατανόηση και η παραγωγή λόγου δηλαδή θα αξιολογούνται σε ένα διευρυμένο πλαίσιο με ιδέες και έννοιες που θα σχετίζονται μεταξύ τους.
  4. Βελτίωση απόδοσης: Θα μειωθεί ο συνολικός αριθμός των ερωτήσεων που συνεπάγεται αύξηση των πιθανοτήτων για καλύτερη απόδοση των υποψηφίων.

Από την έντυπη έκδοση του Free Press Magazine “Εντυπάκι”. Δείτε το τεύχος ΠΑΙΔΙ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 2019 πατώντας εδώ