Αρχική Σελίδα / Επικαιρότητα / Παγγαίο / Το Ρομποτικό Παγγαίο έχει μέλλον!
Το Ρομποτικό Παγγαίο έχει μέλλον!

Το Ρομποτικό Παγγαίο έχει μέλλον!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (1 αξιολογήσεις, μέσος όρος: 5,00 από 5)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Ο φετινός Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ρομποτικής, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, ολοκληρώθηκε με εντυπωσιακή αύξηση του αριθμού των μαθητών που συμμετείχαν, με το Παγγαίο να δίνει «βροντερό» παρόν, κερδίζοντας τις εντυπώσεις.

2ο Βραβείο στην κατηγορία OPEN Λυκείου

Η ομάδα των μαθητών του Παγγαίου IOTOCITY, που απαρτίζονταν από τους Δημήτρη Θεοδωρίδη, Θεοδόση Στάμογλου, Στάθη Χατζηπαπαδόπουλο, Μαρίνα Σπαρτσή και τη Χρυσούλα Μπάτσου, κατάφερε να κερδίσει το 2ο Βραβείο ανάμεσα σε δεκάδες συμμετοχές που προκρίθηκαν στον τελικό, παρουσιάζοντας τις παρακάτω ρομποτικές κατασκευές στο θέμα «Έξυπνη Πόλη»:

  • Διαχείριση του νερού της βροχής από τις στέγες των σπιτιών σε δεξαμενές που ποτίζουν τον έδαφος όταν αισθητήρες αντιλαμβάνονται πως προκύπτει ανάγκη αλλά και για χρήση από τα οχήματα της Πυροσβεστικής.
  • Smart parking 24/7. Εφαρμογή που μπαίνουν οι πολίτες και βλέπουν που υπάρχει ελεύθερη θέση πάρκινγκ στην περιοχή.
  • Smart Pole (στύλος). Είναι μία λάμπα που ανάβει αυτόματα ανάλογα με τη φωτεινότητα του περιβάλλοντος και στο ποσοστό που χρειάζεται. Σε περίπτωση βλάβης στέλνει μήνυμα στους υπευθύνους μέσω κάρτας Sim.
  •  Έξυπνο Σύστημα Εξαερισμού που ανοίγει το παράθυρο με συγκεκριμένες μοίρες ανάλογα με το διοξείδιο του άνθρακα και τη θερμοκρασία ενός χώρου.

2οι και στην Ρομποτική Ολυμπιάδα

Την επιτυχία της άνοιξης διαδέχτηκε και το 2 Βραβείο στην Εκπαιδευτική Ρομποτική Ολυμπιάδα, τον Ιούνιο που μας πέρασε, με τους μαθητές Μαρίνα Σπαρτσή, Αναστάσιο Τζιμούρτα και Χρυσούλα Μπάτσου να εξελίσσουν τις προαναφερόμενες κατασκευές και να εντυπωσιάζουν.

Η Ελλάδα του μέλλοντος… σε όλο της το μεγαλείο!

Από την έντυπη έκδοση του Free Press Magazine “Εντυπάκι”. Δείτε το τεύχος 39 πατώντας εδώ