Αρχική Σελίδα / Για τον Άνδρα / Αθλητικά / ΓΙΝΕΤΕ… ΤΟΥΜΠΑΝΟ! Αλλά με τον σωστό τρόπο!
ΓΙΝΕΤΕ… ΤΟΥΜΠΑΝΟ! Αλλά με τον σωστό τρόπο!

ΓΙΝΕΤΕ… ΤΟΥΜΠΑΝΟ! Αλλά με τον σωστό τρόπο!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Τα τελευταία χρόνια έχει δοθεί από τους περισσότερους μεγάλη σημασία στην υγιεινή διατροφή και κατ’ επέκταση στην όσο το δυνατόν καλύτερη φυσική κατάσταση. Πολλοί είναι αυτοί που περπατούν, τρέχουν ή κάνουν ποδηλασία και ακόμη περισσότεροι αυτοί που «χτυπιούνται» καθημερινά στα γυμναστήρια.

Οι υπερβολές

Σίγουρα η υιοθέτηση ενός προγράμματος γυμναστικής, ακόμη κι αν είναι σε καθημερινή βάση, θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε επιτέλους το σώμα που πάντα ονειρευόσασταν. Δυστυχώς όμως υπάρχουν και κάποιοι που το παρακάνουν. Πώς;

# Απεργία πείνας

Κλασική περίπτωση Έλληνα που θέλει να γίνει υπεραθλητής και στιλάκι μέσα σε μία εβδομάδα. Κι εκεί που έτρωγε τον σκασμό, αποφάσισε να κάνει απεργία πείνας για να χάσει τα περιττά κιλά όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Οι απεργίες πείνας ποτέ δεν έκαναν καλό σε κανέναν… γιατί σε εσάς να συμβεί το αντίθετο;

# Λιώσιμο στην προπόνηση

Οι περισσότεροι όταν αποφασίζουν να ξεκινήσουν την γυμναστική, πέφτουν με τα μούτρα. Καθημερινές πολύωρες προπονήσεις που μαθηματική ακρίβεια οδηγούν σε τραυματισμούς. Το ανθρώπινο σώμα έχει όρια και καλό θα ήταν να μην τα ξεπερνάτε.

# Παράνομα Σκευάσματα

Υπάρχει βέβαια και η κατηγορία αυτών που θέλουν να χάσουν κιλά τρώγοντας τον αγλέουρα ή να γίνουν τούμπανο γρηγορότερα από το κανονικό. Δυστυχώς γι’ αυτούς στην αγορά κυκλοφορούν εκατοντάδες παράνομα σκευάσματα, τα οποία υπόσχονται θεαματικά αποτελέσματα σε σύντομο χρόνο.

Η έρευνα

Μία έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 7 διαφορετικές χώρες της Ε.Ε. έδειξε πως όσοι έχουν καταναλώσει τέτοιου τύπου σκευάσματα, τα προμηθεύτηκαν στο 85% των περιπτώσεων μέσα από γνωστούς ή συναθλητές τους που υποτίθεται πως τα είχαν προηγουμένως δοκιμάσει και οι ίδιοι. Από αυτές τις περιπτώσεις, στο 20% αποδείχτηκε τελικά πως ο «γυμναστηριακός» φίλος ή συναθλητής ήταν μέλος εγκληματικής οργάνωσης που προωθούσε με αυτό τον τρόπο τα αναβολικά σκευάσματα.

Συμπέρασμα

Κάθε υπερβολή στη διατροφή ή την γυμναστική, καλό θα ήταν να αποφεύγεται. Το μόνο που χρειάζεστε για να γίνετε το «τούμπανο» που έχετε στο μυαλό σας είναι μία ισορροπημένη διατροφή και μία συχνή και ήπια σωματική άσκηση. Δώστε τον χρόνο στον εαυτό σας να προσαρμοστεί στα νέα υγιεινότερα δεδομένα και αποφύγετε σαν «το διάολο με το λιβάνι» ο,τιδήποτε χρειάζεται νερό για να το καταπιείτε.

Από την έντυπη έκδοση του Free Press Magazine “Εντυπάκι”. Δείτε το τεύχος Αντρική Υπόθεση 2019 πατώντας εδώ