Αρχική Σελίδα / Για τη Γυναίκα / Προορισμοί / ΤΡΙΚΑΛΑ: Ο Μύλος των Ξωτικών!
ΤΡΙΚΑΛΑ: Ο Μύλος των Ξωτικών!

ΤΡΙΚΑΛΑ: Ο Μύλος των Ξωτικών!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, έτσι και φέτος, τα Τρίκαλα έχουν την τιμητική τους, αφού ο Μύλος των Ξωτικών ετοιμάζεται να υποδεχτεί επισκέπτες από όλα τα μέρη της Ελλάδος και όχι μόνο.

Για την ιστορία

Ο Μύλος Ματσόπουλου αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά μνημεία στην πόλη των Τρικάλων. Πρόκειται για ένα βιομηχανικό κτήριο. που πλέον χαρακτηρίζεται ως ιστορικό διατηρητέο, όπου από το 1884 στεγαζόταν όλη η γραμμή παραγωγής του σίτου. Στη δεκαετία του ’80 ωστόσο, αν και σταμάτησε η λειτουργία του, ο εξοπλισμός παρέμεινε στη θέση του σχεδόν ακέραιος.

Η μεταμόρφωση

Ήταν 9 Δεκεμβρίου του 2011 όταν ο Μύλος Ματσόπουλου μεταμορφώθηκε μαγικά σε ένα θεματικό Χριστουγεννιάτικο Πάρκο, με τον τίτλο «Μύλος των Ξωτικών». Πλήθος δραστηριοτήτων λαμβάνουν χώρα στο συγκεκριμένο σημείο, όπως συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, διαδραστικά παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους, ενώ έχει στηθεί και Χριστουγεννιάτικη αγορά με γλυκίσματα και δώρα.

Σήμερα

Ο Μύλος των Ξωτικών, ανοίγει για φέτος τις πύλες του στις 29 Νοεμβρίου και θα ρίξει αυλαία στις 6 Ιανουαρίου του 2020. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, κάτι νέο υπάρχει σαν κεντρικό θέμα και φέτος επιλέχθηκε ένα αγαπημένο παραμύθι… ο Καρυοθραύστης. Φυσικά δεν θα λείπει το εργαστήρι του Άγιου Βασίλη, το Βασίλειο των πάγων, το σοκολατένιο εργοστάσιο, το Βασίλειο των ζαχαρωτών αλλά και το πηγάδι των ευχών μεταξύ άλλων πολλών δράσεων.

Τρίκαλα Special

Μουσεία

Μια επίσκεψή σας στα Τρίκαλα, σίγουρα δε μπορεί να σταματήσει μόνο στον Μύλο των Ξωτικών, αφού μπορείτε να συνδυάσετε την εκδρομή σας με μια βόλτα στο Μουσείο του Τσιτσάνη, στο Πολεμικό Μουσείο, στο Δημοτικό Ιστορικό Αθλητικό Μουσείο ακόμη και στην ιδιαίτερη έκθεση – αφιέρωμα που έχει στηθεί εις μνήμην του τρικαλινού τραγουδιστή Δημήτρη Μητροπάνου.

Στα Τρίκαλα στα δυο στενά…

…Βαρκάδα μες στην ποταμιά! Και αναφερόμαστε στον ποταμό Ληθαίο, τον δεξιό παραπόταμο του Πηνειού που πηγάζει σε ύψος 500 μέτρων από τα Αντιχάσια Όρη και έχει μήκος 36 χιλιόμετρα. Εκεί, μπορείτε παρέα με το εξειδικευμένο προσωπικό να κάνετε βαρκάδα ή ακόμα και καγιάκ.

Αποδράσεις

Δύσκολα μπορεί κάποιος να αποχωρήσει από τα Τρίκαλα χωρίς να επισκεφθεί την περιοχή των Μετεώρων με τα δεκάδες μοναστήρια και το επιβλητικό τοπίο ή ακόμα και το Περτούλι που συνήθως είναι χιονισμένο από νωρίς. Ακόμη, η λίμνη Πλαστήρα βρίσκεται σε κοντινή απόσταση και σε περίπτωση που ταξιδέψετε με αυτοκίνητο, θα είναι ο, τι καλύτερο για τον επίλογο της εκδρομής σας.

Τρίκαλα BY NIGHT

Η άλλοτε κακόφημη γειτονιά των Μανάβικων κοντά στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων, πλέον έχει μεταμορφωθεί στον πιο καυτό προορισμό για νυχτερινή διασκέδαση, ποτό και φαγητό. Θα σας θυμίσει εύκολα τα Λαδάδικα της Θεσσαλονίκης, αλλά στην συγκεκριμένη περιοχή θα βρείτε εκλεκτό τσίπουρο και τοπικούς μεζέδες. Οπωσδήποτε θα γευτείτε τραχανόπιτα με σπιτικό φύλλο, ντόπια λουκάνικα με την ξεχωριστή προσθήκη πράσου και αρωματικών βοτάνων της περιοχής αλλά και άζυμες πίτες ψημένες στο σάτσι, το παραδοσιακό μεταλλικό σκεύος που τοποθετείται στα κάρβουνα. Τέλος, το γλυκό «σπάτουλα» θα σας ενθουσιάσει (μοιάζει με καρυδόπιτα στη βάση του, λευκή κρέμα και επικάλυψη ψημένου αμυγδάλου), ενώ και ο γνήσιος Χαλβάς Φαρσάλων ή αλλιώς «σαπουνέ» θα κερδίζει δικαίως μια θέση σε όσα θα πάρετε μαζί σας φεύγοντας από την περιοχή.