Αρχική Σελίδα / Περιβάλλον / URBAN WASTE: Οι υπηρεσίες καθαριότητας των δημόσιων χώρων ως παράγοντας βελτίωσης της ποιότητας ζωής των πολιτώ – παρεμβάσεις στο Δήμο Καβάλας 2014-2019!
URBAN WASTE: Οι υπηρεσίες καθαριότητας των δημόσιων χώρων ως παράγοντας βελτίωσης της ποιότητας ζωής των πολιτώ – παρεμβάσεις στο Δήμο Καβάλας 2014-2019!

URBAN WASTE: Οι υπηρεσίες καθαριότητας των δημόσιων χώρων ως παράγοντας βελτίωσης της ποιότητας ζωής των πολιτώ – παρεμβάσεις στο Δήμο Καβάλας 2014-2019!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Oλοκληρώθηκε η ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Οι υπηρεσίες καθαριότητας των δημόσιων χώρων ως παράγοντας βελτίωσης της ποιότητας ζωής των πολιτών: παρεμβάσεις στο Δήμο Καβάλας 2014-2019». Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 19:00-21:00 στον 4ο όροφο της Δημοτικής Καπναποθήκης της πόλης στην πλατεία Καπνεργάτη. Στο πλαίσιο της ημερίδας πραγματοποιήθηκε παρουσίαση και αξιολόγηση παρεμβάσεων καθαριότητας στο Δήμο της Καβάλας για τα έτη 2014-2019 και αναλύθηκαν τα επιτεύγματα και οι πιθανές αστοχίες ενώ ακολούθησε συζήτηση με το λόγο να δίνεται στους άμεσα ωφελούμενους δηλαδή στους πολίτες.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της εφαρμογής των μέτρων του έργου UrbanWaste (Στρατηγικές διαχείρισης απορριμμάτων σε τουριστικές πόλεις) στην πόλη της Καβάλας με την έμφαση να δίνεται στους κάδους χωριστής διαλογής απορριμμάτων οι οποίοι εγκαταστάθηκαν από την ΟΛΚ ΑΕ στην περιοχή του κεντρικού λιμένα Καβάλας, τη μείωση απορριμμάτων τροφής σε εστιατόρια και ξενοδοχεία με στοχευμένες παρεμβάσεις όπως: ενημερωτικά φυλλάδια στους μπουφέδες ξενοδοχείων και εφαρμογή του μέτρου “πακέτο για το σπίτι” από εστιατόρια της περιοχής. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης διανεμήθηκαν σακούλες σε ιδιοκτήτες εστιατορίων που επιθυμούν να εφαρμόσουν το μέτρο “πακέτο για το σπίτι” προκειμένου να μειώσουν τα απορρίμματα τροφής.

Επιπλέον, χαρακτηριστικό μέτρο που εφαρμόστηκε στην πόλη της Καβάλας είναι η εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα και tablet “WasteApp” μέσω της οποίας πολίτες και τουρίστες της πόλης μπορούν να κερδίσουν ανταμοιβές με την ορθή συμπεριφορά τους, τοποθετώντας δηλαδή στους σωστούς κάθε φορά κάδους τα απορρίμματά τους. Την εφαρμογή μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να την κατεβάσουν από τον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.urbanwaste.eu/wasteapp/

Η ημερίδα διοργανώθηκε από το Δήμο Καβάλας και τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας – Θράκης (ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε.) και υποστηρίχθηκε από το έργο UrbanWaste που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Horizon 2020. Πληροφορίες για το έργο URBANWASTE μπορούν να βρεθούν στον ακόλουθο δεσμό:  http://www.urban-waste.eu/Ενδεικτικές Φωτογραφίες: