Αρχική Σελίδα / Για τον Άνδρα / Auto - Moto / VOLKSWAGEN: Ψηφίζει Ελλάδα και επενδύει στη Θάσο!
VOLKSWAGEN: Ψηφίζει Ελλάδα και επενδύει στη Θάσο!

VOLKSWAGEN: Ψηφίζει Ελλάδα και επενδύει στη Θάσο!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Με πρωτοσέλιδο τίτλο «Η Volkswagen επενδύει στη Θάσο» κυκλοφορεί σήμερα η εφημερίδα «Τα Νέα» δίνοντας μια άλλη τροπή στα σενάρια για τη χώρα που o Γερμανικός όμιλος θα επιλέξει για τις επενδύσεις του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα βασικά σημεία της επένδυσης έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη ενός κέντρου νέων τεχνολογιών στην αυτοκίνηση και μάλιστα την κατασκευή πίστας για την εξέλιξη αυτοκινήτων με σύστημα αυτόνομης οδήγησης.

Αν όλα πάνε καλά μέσα Μαρτίου θα πέσουν οι υπογραφές της συμφωνίας, λέει το δημοσίευμα!Μάλιστα, σήμερα έρχεται στην Ελλάδα αποστολή της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας για να εξετάσει τον χώρο.

Στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ περιγράφονται όλες οι πληροφορίες σχετικά με την επένδυση της Volkswagen στην Θάσο.

Στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας “ΤΑ ΝΕΑ” περιγράφονται όλες οι πληροφορίες σχετικά με την επένδυση της Volkswagen στην Θάσο.

Η Ελλάδα δεν είναι η πρώτη φορά που μπαίνει στο στόχαστρο των επενδύσεων για την Volkswagen έπειτα από τον σκεπτικισμό που προκαλεί τα ασταθές περιβάλλον της γειτονικής Τουρκίας.

Μήνες πριν ήρθε στο φως της δημοσιότητας σενάριο που ήθελε την ευρύτερη περιοχή της Πτολεμαϊδας να επιλέγεται για την κατασκευή ενός υπερσύγχρονου εργοστασίου. Μια επένδυση ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ με δυνατότητα παραγωγής 300.000 οχημάτων ετησίως.

Στο ενδεχόμενο συνεργασίας με τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία είχε αναφερθεί τον περασμένο Οκτώβριο και σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης. «Η ελληνική κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός, εγώ ως υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και ο αρμόδιος υφυπουργός για την εξωστρέφεια, ο κύριος Φραγκογιάννης, έχουμε ήδη δείξει ζωηρό ενδιαφέρον για αυτό το θέμα.» είχε αναφέρει τότε ο υπουργός, προσθέτοντας πως «για να κάνω ανακοινώσεις, θα πρέπει να έχω αποτέλεσμα. Σας λέω όμως ότι και η Ελλάδα έχει μπει σε αυτή τη διεκδίκηση» και χωρίς να μπει σε λεπτομέρειες.

H Volkswagen έχει αυτονομήσει πλήρως το τμήμα αυτόνομης οδήγησης και έχει συστήσει ξεχωριστή θυγατρική, την Volkswagen Autonomy ή VWAT. Στόχος της εταιρείας είναι να διαθέσει αυτόνομα ταξί και φορτηγά οχήματα ως το 2025 και για τον σκοπό αυτό έχει πραγματοποιήσει μία επένδυση ύψους 2,6 δισ. δολαρίων στην αμερικανική εταιρεία συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης Argo AI. Στην VWAT ενσωματώθηκε και ο τομέας αυτόνομης οδήγησης της Audi, μέλους του ομίλου της Volkswagen, ενώ το πρώτο όχημα που αναμένεται να παρουσιάσει η εταιρεία θα είναι ένα minibus, το I.D. Buzz.

Πηγή: caranddriver.gr, fpress.gr