Αρχική Σελίδα / Για τη Γυναίκα / Παιδί - Εκπαίδευση / Water Parks: Κάντε τα μούσκεμα… με ασφάλεια!
Water Parks: Κάντε τα μούσκεμα… με ασφάλεια!

Water Parks: Κάντε τα μούσκεμα… με ασφάλεια!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Είναι δεδομένο πως τα Water Parks με τις πισίνες και τις νεροτσουλήθρες, βρίσκονται στην κορυφή των καλοκαιρινών επιλογών πολλών οικογενειών με μικρά ή μεγάλα παιδιά. Άνετο περιβάλλον, δροσερά νερά, παιχνίδι και διασκέδαση, μακριά από άμμο και πιθανή ταλαιπωρία. Ωστόσο, είναι σημαντικό να το κάνετε με ασφάλεια αφού όταν μιλάμε για νερό… ο κίνδυνος παραμένει μεγάλος.

Διασκεδάστε με ασφάλεια

  • Κανόνες

Κάθε νεροτσουλήθρα διαθέτει τους δικούς της κανόνες όσον αφορά την χωρητικότητα, την επιτρεπόμενη ηλικία και μερικές φορές και το βάρος του κάθε ατόμου. Ενημερωθείτε ακόμη και για το βάθος πισίνας.

  • Επίβλεψη

Είναι σημαντικό να είστε ενήμεροι για το ποιος επιβλέπει ή όχι τα παιδιά στο εκάστοτε παιχνίδι. Μην επαναπαύεστε αν δείτε άλλο γονιό ή και άτομο του προσωπικού δίπλα σε μια νεροτσουλήθρα καθώς μπορεί να μην είναι αυτή η δουλειά του.

  • Καθαριότητα

Είναι σημαντικό το ντους πριν και μετά από κάθε επίσκεψη σε διαφορετικό παιχνίδι ή πισίνα. Πριν, καθώς το παιδί μπορεί να έπαιζε π.χ. στα χώματα περίγυρα και να είναι λερωμένο και μετά, για να ξεπλυθεί το χλώριο από το δέρμα.

  • Εξοπλισμός

Είναι χρήσιμο και απαραίτητο να φοράνε τα μικρά παιδιά σωσίβια ή γιλέκα, ακόμα και μεγαλύτερα παιδιά που δεν είναι εξοικειωμένα με το κολύμπι. Επίσης, η χρήση αντιολισθητικών παπουτσιών θα βοηθήσει σε περιπτώσεις ολίσθησης γύρω από τις πισίνες.

Resort Flamingo Waterpark Resort, Kissimmee - trivago.co.za

Μην Ξεχνάτε!

Το γεγονός πως δεν βρίσκεστε σε παραλία, δε σημαίνει πως το αντηλιακό ή τα καπέλα, δεν είναι απαραίτητα! Μείνετε ενυδατωμένοι και σε σκιερά μέρη, γευματίζοντας ελαφρά, όπως ακριβώς θα κάνατε και στην θάλασσα.

INFO

Η Ελλάδα ανήκει δυστυχώς στις χώρες με τους περισσότερους πνιγμούς στην Ευρώπη, με κύριες αιτίες την έλλειψη παιδείας επάνω στην πρόληψη αλλά και τις επικίνδυνες συμπεριφορές στο νερό. Ακολουθούν η κατανάλωση αλκοόλ, η έλλειψη επίβλεψης γονέων αλλά και η απουσία ναυαγοσωστών.