Αρχική Σελίδα / Επικαιρότητα / Νέστος / ΔΗΜΟΣ ΝΕΣΤΟΥ: WAVErunning 2016!
ΔΗΜΟΣ ΝΕΣΤΟΥ: WAVErunning 2016!

ΔΗΜΟΣ ΝΕΣΤΟΥ: WAVErunning 2016!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, την Κυριακή 21 Αυγούστου,θα πραγματοποιηθεί,υπό την αιγίδα του ΕΟΤ,το 3oWAVErunning στην παραλία Αβδήρων – Κεραμωτής.

Το WAVErunning αποτελείται από τρεις αγώνες δρόμου 5km |10km | 28km,οι οποίοι πραγματοποιούνται στην άμμο, πλάι στο κύμα, δίνοντας την ευκαιρία στους αθλητές να τρέξουν απολαμβάνοντας τη θαλάσσια αύρα του Θρακικού πελάγους!

Ξεκινώντας από τη γενέτειρα του Δημόκριτου και του Πρωταγόρα, οι αθλητές  των 28χλμ. διασχίζουν τις εκβολές του ποταμού Νέστου, διανύοντας μια υπέροχη διαδρομή (Αρχαία Άβδηρα-Κεραμωτή) στο Εθνικό Πάρκο Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.

Τμήμα αυτής της  διαδρομής καλύπτει  ο αγώνας 10χλμ. (Μοναστηράκι – Περιοχή Δέλτα Νέστου – Κεραμωτή).Ιδανικός για κάθε επίπεδο αθλητή και κατάλληλος για αρχάριους δρομείς ή για δρομείς που επιθυμούν να δοκιμάσουν το τρέξιμο στην άμμο είναι ο αγώνας των 5χλμ.Τέλος, παιδιά έως 12 ετών έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε έναν αγώνα 500 μέτρων  που σχεδιάστηκε ειδικά γι’ αυτά!

Είναι μια ξεχωριστή διοργάνωση, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, λόγω του ιδιαίτερου φυσικού περιβάλλοντος όπου υλοποιείται.Η αμμώδης παραλία, 28 συνεχόμενων χιλιομέτρων, ο ήλιος και η θάλασσα ελκύουν αθλητές από την Ελλάδα και από το εξωτερικό.Οι ομαλές κλίσεις, η σταθερότητα και η συνοχή της υγρής άμμου, επιτρέπουν το τρέξιμο ακόμη και με γυμνό πόδι.

Βέβαια δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως βασικοί στόχοι της διοργάνωσης είναι η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, η ανάδειξη του φυσικού πλούτου της περιοχής και η προώθηση του αθλητισμού σε φυσικό περιβάλλον.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορέιτε να επισκεφτείτε το www.waverunning.gr ή να επικοινωνήσετε στο 2541 105090.

Από την έντυπη έκδοση του Free Press Magazine “Εντυπάκι”. Δείτε όλο το τεύχος 21 πατώντας εδώ