Αρχική Σελίδα / Για τη Γυναίκα / Παιδί - Εκπαίδευση / ΧΟΡΟΣ: 7+1 λόγοι για να ασχοληθεί το παιδί σας!
ΧΟΡΟΣ: 7+1 λόγοι για να ασχοληθεί το παιδί σας!

ΧΟΡΟΣ: 7+1 λόγοι για να ασχοληθεί το παιδί σας!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Ο χορός είναι μια παγκόσμια «γλώσσα» με πολλά σωματικά και ψυχικά οφέλη και σίγουρα είναι κάτι που αγαπούν σαν χόμπι πολλά παιδιά οποιασδήποτε ηλικίας και φύλου, αν και είναι πιο διαδεδομένος στα κορίτσια, ειδικά αν αναφερθούμε στο μπαλέτο. Σας παρουσιάζουμε λοιπόν λόγους για τους οποίους η εγγραφή σε μια σχολή χορού, θα βοηθήσει το παιδί σας να γίνει πιο κοινωνικό, να αγαπήσει την άθληση και να ανοίξει τους ορίζοντές του.

  1. Έναρξη

Μπορείτε να πραγματοποιήσετε την εγγραφή του παιδιού σας από πολύ νωρίς, ακόμα και από τα τρία του έτη.

  1. Φυσική Δραστηριότητα

Θα αποκτήσει κινητικότητα, θα λιγοστέψουν οι ώρες που θα κάθεται μπροστά στην τηλεόραση ή στις ηλεκτρονικές συσκευές, αλλάζοντας προς το καλύτερο την ποιότητα ζωής του.

  1. Αγχολυτικό

Ο χορός, που πάει «πακέτο» με τη μουσική, είναι αποδεδειγμένο πως βοηθάει στην απομάκρυνση του άγχους και της έντασης από την καθημερινότητα.

  1. Ποικιλία

Τα είδη του χορού είναι τόσα πολλά (μπαλέτο, λάτιν, hip-hop κ.α.), που ακόμα και αν δεν του αρέσει ένα συγκεκριμένο είδος, μπορεί να δοκιμάσει κάποιο άλλο μέχρι να βρει αυτό που πραγματικά του ταιριάζει.

  1. Κοινωνικότητα

Θα αποκτήσει νέους φίλους, πέραν αυτών του σχολείου ή του φροντιστηρίου, θα γίνει πιο κοινωνικό, αποκτώντας μάλιστα και νοοτροπία ομαδικού πνεύματος.

  1. Αυτοπεποίθηση

Ο χορός κατά κύριο λόγο ξεκινάει από μέσα μας, οπότε από μια οπτική θεωρείται ατομικό άθλημα. Θα μάθει να εκφράζεται, να καταφέρνει πράγματα μόνο του, αποκτώντας αυτοπεποίθηση.

  1. Οικονομικό

Εξαιρώντας τα δίδακτρα που θα πληρώνατε έτσι κι αλλιώς σε κάποιο άλλο σπορ, ο χορός δεν απαιτεί επιπλέον έξοδα για ειδικό εξοπλισμό.

+ Μην ξεχνάτε την ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ!

Όπως φαίνεται, τα οφέλη για να ξεκινήσουν τα παιδιά σας μαθήματα χορού, είναι πολλά. Ωστόσο δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάτε το σημαντικότερο! Τη χαρά και την ψυχαγωγία που τους προσφέρει στο τέλος της κάθε ημέρας!

Από την έντυπη έκδοση του Free Press Magazine “Εντυπάκι”. Δείτε το τεύχος ΠΑΙΔΙ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 2019 πατώντας εδώ